Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-stjernas skremmende oppdagelse

Et rutinebesøk på sykehuset kommer til å forandre livet for alltid for Maia Shibutani.

USIKKER FRAMTID: For Maia Shibutani. Foto: NTB Scanpix
USIKKER FRAMTID: For Maia Shibutani. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den amerikanske kunstløperen Maia Shibutani er blitt en stor stjerne i USA etter at hun tok to bronsemedaljer i OL i Pyeongchang.

Shibutani, som konkurrerer sammen med broren Alex, har også flere VM-medaljer, men fikk massiv oppmerksomhet i OL.

25-åringen har jobbet knallhardt med å bli enda bedre fram mot OL i Beijing om to år, men nå går hun en usikker framtid i møte.

SIKRET BRONSE: Maia Shibutani og broren Alex Shibutani. Foto: NTB Scanpix
SIKRET BRONSE: Maia Shibutani og broren Alex Shibutani. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk overraskende beskjed

I oktober var 25-åringen på sykehuset for å behandle et magevirus, og gikk gjennom en rekke rutinekontroller.

Hun fikk da beskjed om at enkelte av prøvene ga utslag, og dette måte hun sjekke nøyere seinere. Det skriver hun selv på Instagram.

- Denne uka tok jeg en MR-undersøkelse i Los Angeles, og fikk beskjed om at jeg hadde en svulst på den ene nyra, skriver hun.

Beskjeden har gått hardt inn på kunstløperen.

- Det har vært veldig vanskelig å håndtere denne situasjonen. Det har vært et sjokk. Jeg har vært livredd, men jeg har fått mye støtte av mine nærmeste og alle de ansatte på sykehuset.

Operert

Shibutani gjennomgikk en operasjon denne uka, og forteller at hun fikk beholde resten av nyra, men kampen er på langt nær over. Verken på kort eller lengre sikt:

- Smertene i etterkant av operasjonen har vært verre enn jeg fryktet. Dette er noe helt annet enn smertene jeg er vant til. Det er vanskelig å gå, skriver hun i en post på Instagram.

SPESIELT VALG: Den amerikanske kunstløperen Adam Rippon får massiv oppmerksomhet for antrekket han valgte å bruke under nattens Oscar-utdeling. Han ankom utdelingen i et BDSM-inspirert antrekk, og Twitter ser ut til å elske det. Video: CNN Vis mer

En rekke amerikanske stjerner, blant annet alpinduoen Lindsey Vonn og Mikaela Shiffrin, har sendt henne lykkønskninger.

Nå går den amerikanske kunstløperen og venter på beskjed om det var en ondartet svulst eller ei:

- Jeg er ung og frisk, og jeg er heldig siden de fant svulsten så tidlig. Dette er veldig personlig, men jeg er åpen om historien så det ikke skal bli spredd noen rykter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media