Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-stjernas stikk mot Ivanka Trump: - Hva gjør hun her?

Dette er ikke første gangen USAs OL-utøvere kritiserer Trump-familien.

KRITISERES: Sør-Koreas president Moon Jae-in, hans kone Kim Jung-sook og Ivanka Trump på tribunen under avslutingsseremonien. Ikke alle i den amerikanske OL-troppen var glad for å se henne der. Foto: Pa Photos/Mike Egerton
KRITISERES: Sør-Koreas president Moon Jae-in, hans kone Kim Jung-sook og Ivanka Trump på tribunen under avslutingsseremonien. Ikke alle i den amerikanske OL-troppen var glad for å se henne der. Foto: Pa Photos/Mike Egerton Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Freeski-kjøreren Gus Kenworthy nådde ikke helt opp i konkurransene i Pyeongchang, men har likevel vært et av de mest synlige ansiktene utad i den amerikanske troppen.

Han er en av få åpent homofile OL-utøvere og skapte overskrifter da TV-kameraene plukket opp et kyss med kjæresten, Matthew Wilkas. Søndag kveld var Kenworthy til stede under avslutningsseremonien i OL-byen sammen med store deler av den amerikanske troppen.

- Så stolt av alle disse folkene! Alle her har jobbet så hardt for å komme seg til OL og har nå muligheten til å gå under avslutningsseremonien, innleder han i en Twitter-melding, før han kommer med et stikk i retning Donald Trumps datter, Ivanka.

- Vel, alle bortsett fra Ivanka. Helt ærlig, hva faen gjør hun her?

Bygger relasjoner

Ivanka Trump har ikke svart på Kenworthys stikk, men har gitt uttrykk for at besøket i Sør-Korea falt i smak.

- Det har vært noen utrolige dager, og en sann ære og privilegium å få være her med våre allierte i Sør-Korea, og å få feire alt vi har oppnådd som kultur, samfunn, økonomi, og selvfølgelig sport, sier Trump.

Hun satt på VIP-tribunen under avslutningsseremonien sammen med blant andre IOC-president Thomas Bach og Sør-Koreas president Moon Jae-in, og er i landet for å forsterke relasjonene til landet. Kenworthys kritikk er ikke den første gangen utøvere i den amerikanske OL-troppen går til angrep på Trump-familien.

Vonns kritikk

I forkant av årets OL gikk alpinstjernen Lindsey Vonn ut mot Donald Trump. Vonn er en av de aller største vintersportstjernene i USA, og ha klar beskjed om at hun ikke har mye til overs for landets president.

- Jeg håper å representere det amerikanske folket, ikke presidenten, sa Vonn til CNN.

Hun fortsatte:

- Jeg tar OL veldig seriøst. Jeg vil at landet vårt skal bli representert på en god måte, noe den amerikanske regjeringen ikke gjør så veldig bra akkurat nå, sa hun. Samtidig gjorde Vonn det klart at hun ikke kom til å takke ja til en invitasjon til Det hvite hus hvis det ble gull i Pyeongchang. Alpinisten tok en bronsemedalje i mesterskapet som ble avsluttet i går kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!