Badminton:

OL-stjerne avslørt: Lykken var stor da paret ble foreldre. Så dukket bildene av «mysteriekvinnen» opp

Lin Dan (33) står for ukas snakkis i Kina.

KINA-STJERNE: Dan Lin regnes som en av Kinas aller største sportsnavn. Nå har han tråkket i salaten på privaten. Foto: John David Mercer-USA TODAY Sports 
KINA-STJERNE: Dan Lin regnes som en av Kinas aller største sportsnavn. Nå har han tråkket i salaten på privaten. Foto: John David Mercer-USA TODAY Sports Vis mer

(Dagbladet): - Jeg beklager.

Ordene tilhører badminton-stjerna Lin Dan (33) som regnes som en av Kinas største idrettsnavn med to OL-gull (fra 2008 og 2012) og fem VM-gull.

Den siste uka har derimot privatlivet til Lin preget kinesisk presse - i blant annet South China Morning Post og Shanghaiist

Lin og kona Xie Xingfang ble foreldre til en liten gutt 5. november og lykken var stor.

Men så dukket problemene opp.

En rekke bilder av Lin Dan og en annen kvinne ble hyppig publisert i det sosiale mediumet Weibo. I kinesisk presse ble den ukjente personen omtalt som «mysteriekvinnen». Etter hvert ble det også publisert bilder der Lin og kvinnen tydelig viste sin begeistring for hverandre.

Det var en Weibo-bruker, som kalte seg «Detektiv Zhao», som publiserte de avslørende bildene. Bildene var tatt i oktober - bare uker før kona Xie Xingfang fødte sønnen Fang Fang.

Etter hvert som flere bilder ble publisert, ble også identiteten til den ukjente kvinnen kjent:

Dan Lins flørt var nemlig skuespiller og modell Zhao Yaqi, som omtales som en kjent personlighet i Kina.

Etter avsløringene har Lin Dan nå beklaget og innrømmet feilgrepet.

- Som en mann vil jeg ikke lenger bortforklare hva jeg har gjort. Mine handlinger har allerede såret min familie og jeg vil gjerne si unnskyld. Jeg er lei meg, sier Lin Dan.

Badminton-stjerna har vært gift siden 2012.

PS: Lin Dan røk ut i semifinalen i single-sluttspillet i Rio-OL. Kineseseren ble nummer fire. Chen Long, også han fra Kina, tok OL-gullet i sommer.

PS2: Sina Weibo er et kinesisk mikrobloggsted, og omtales som en blanding av Twitter og Facebook. Weibo er det mest populære sosiale mediumet i Kina.

GIFT: Lin Dan, (t.h) kysser kona Xie Xingfang. 5. november ble de foreldre til en gutt. Foto: CHINA OUT     AFP PHOTO
GIFT: Lin Dan, (t.h) kysser kona Xie Xingfang. 5. november ble de foreldre til en gutt. Foto: CHINA OUT AFP PHOTO Vis mer