Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Denis Ten

OL-stjerne knivdrept på åpen gate

- Han var en karismatisk og populær løper, sier kunstløp-ekspert.

KNIVSTUKKET: Denis Ten ble knivstukket i hjemlandet. Livet hans sto ikke til å redde. Foto: AP / David J. Phillip
KNIVSTUKKET: Denis Ten ble knivstukket i hjemlandet. Livet hans sto ikke til å redde. Foto: AP / David J. Phillip Vis mer

Kunstløperen Denis Ten er død bare 25 år gammel, ifølge kazinform. En kilde fra Helsedepartementet har bekreftet dødsfallet overfor avisa. Han ble knivstukket og drept på åpen gate i Almaty, Kasakhstan.

Ten skal ha blitt angrepet av to menn i storbyen, og skal ha mistet flere liter blod på stedet. Angrepsmennene skal ha knivstukket utøveren i låret.

Hendelsen skjedde torsdag ettermiddag og kunstløperen ble umiddelbart fraktet til sykehus. Der svevde han mellom liv og død i tre timer, men til slutt sto ikke livet hans til å redde etter knivangrepet.

- Dessverre er han ikke med oss lenger, sier Yernar Akimkulov fra Helsedepartementet.

Politiet vil nå sette i gang en etterforskning av drapet.

En flott karriere

Kunstløp-kommentator i Eurosport, Lise Røsto Jensen, reagerer med sjokk når Dagbladet overbringer nyheten torsdag ettermiddag.

- Sjokk og vantro, rett og slett, sier Jensen.

Hun forteller at rent karrieremessig, hadde Ten toppet karrieren med OL-bronsen 2014. De siste årene har han slitt med en skade og holdt på med andre prosjekter.

- Han har hatt en flott karriere med oppturer og nedturer, men høydepunktet var den OL-medaljen i 2014. Han var en karismatisk og populær løper, sier Jensen til Dagbladet.

Hun forklarer at det var overraskende for mange at han tok OL-medalje i 2014, men til gjengjeld var dette veldig gledelig.

- Han var en publikumsfavoritt, sier Jensen.

- En tragedie

Nyheten om Tens dødsfall kom som et sjokk på landets idrettsminister Arystanbek Mukhamediuly.

- Denis Ten var en fantastisk kunstløper, en legende innen sporten og vår stolthet. Han er død selv om de beste legene kjempet for livet hans. Han ble bare 25 år gammel. Det er forferdelig og urefferdig tragedie, skriver han på Facebook ifølge Aftonbladet.

- Det er et stort tap for hans familie og for alle oss som genuint kjente, elska og respekterte ham, fortsetter ministeren.

Ten tok bronse i kunstløp for menn i Sotsji-OL 2014, og har vært i verdenstoppen i kunstløp i en årrekke. I 2015 tok han VM-bronse, mens det i 2013 ble VM-sølv.

Han er en av de aller største idrettsstjernene i Kasakhstan.

Før OL i Pyeongchang i vinter ble han skadd og trøblet med en ankelskade. Han fikk likevel en 27. plass.