Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-stjernene anklages for å være for tjukke

- Jeg blir flau av australske medier.

FORTJENER RESPEKT: Leisel Jones gikk lett videre fra kvalifiseringen på 100 meter bryst i formiddag, men i hjemlandet har debatten rast etter at en avis beskyldte henne for å være utrent. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tim Wimborne
FORTJENER RESPEKT: Leisel Jones gikk lett videre fra kvalifiseringen på 100 meter bryst i formiddag, men i hjemlandet har debatten rast etter at en avis beskyldte henne for å være utrent. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tim Wimborne Vis mer

(Dagbladet): Australske Leisel Jones gikk enkelt videre fra kvalifiseringen på 100 meter bryst i formiddag, men den regjerende olympiske mesteren har måttet tåle uønsket oppmerksomhet i hjemlig presse før lekene i London.

Melbourne-baserte Herald Sun publiserte nemlig bilder av henne i svømmedrakten før OL, og slo fast at veteranens kroppsfigur sto i «sterk kontrast til den hun hadde i 2008».

Så spurte de leserne sine om Jones var godt nok trent til å gjøre det bra i London.

Det ble det selvsagt bråk av.

Jones fikk rask støtte av kolleger og folk ellers, og Herald Sun fikk sterk kritikk.

Flau
- Jeg blir flau av australske medier som angriper Leisel, en av Australias største olympiere. Støtt idrettsutøverne våre, ikke dytt dem ned, twitret svømmeren Melanie Schlanger.

Også friidrettslegenden Cathy Freeman reagerte.

- Jeg syns det er verken hyggelig eller oppmuntrende. Jeg syns det er ganske u-australsk, om jeg skal være helt ærlig, sier Freeman.

- Leisel er olympisk mester, og vi må gi henne den respekten hun fortjener, sier hun.

Leisel Jones har ikke selv kommentert oppslagene i hjemlandet, men treneren hennes avviser at veteranen er i London «på ferie» etter å ha tatt åtte medaljer i tidligere olympiader.

- Hun har definitivt en stor jobb å gjøre, det kommer ikke til å bli lett. Men hun har gjort arbeidet som skal til for å være her, sier Michael Bohl til Sydney Morning Herald.

- Hun har vunnet åtte olympiske medaljer og historien hennes viser at hun gjør det bra. Hun vant OL-medalje som 14-åring. Det er en stor prestasjon å holde ut så lenge som hun har gjort i sporten, sier Bohl.

Ennis kalt tjukk
Leisel Jones er ikke den eneste kvinnelige utøveren som har møtt kroppskritikk vanskelig å forstå for oss som ikke driver med toppidrett.

Den britiske sjukamputøveren Jessica Ennis ble tatt i forsvar av treneren sin i mai, da en leder i friidrettsforbundet stemplet henne som «feit og for tung».

- Det er ganske morsomt, men det er ikke en sak for meg, sa Ennis, ifølge Daily Mail.

- Det er ikke noe jeg tenker på. Det stresser meg ikke, jeg bare ignorerer det, sa 26-åringen.

Kort etter kom det fram at lagvenninnen hennes Louise Hazel også hadde opplevd å bli fortalt at hun var for tung.

Leisel Jones ble nummer to i kvalifiseringen på 100 meter bryst i formiddag, med tiden 1.06,98. Hun er den første australske svømmeren som har deltatt i fire OL.

FORNØYD: Også britiske Jessica Ennis havnet i avisene etter at en forbundspamp kalte henne for tung. Foto: SCANPIX/AP/Dave Thompson/PA
FORNØYD: Også britiske Jessica Ennis havnet i avisene etter at en forbundspamp kalte henne for tung. Foto: SCANPIX/AP/Dave Thompson/PA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media