OL-stjernene anklages for å være for tjukke

- Jeg blir flau av australske medier.

FORTJENER RESPEKT: Leisel Jones gikk lett videre fra kvalifiseringen på 100 meter bryst i formiddag, men i hjemlandet har debatten rast etter at en avis beskyldte henne for å være utrent. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tim Wimborne
FORTJENER RESPEKT: Leisel Jones gikk lett videre fra kvalifiseringen på 100 meter bryst i formiddag, men i hjemlandet har debatten rast etter at en avis beskyldte henne for å være utrent. Foto: SCANPIX/REUTERS/Tim Wimborne Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
ol-logo

OL Tokyo

2020

(Dagbladet): Australske Leisel Jones gikk enkelt videre fra kvalifiseringen på 100 meter bryst i formiddag, men den regjerende olympiske mesteren har måttet tåle uønsket oppmerksomhet i hjemlig presse før lekene i London.

Melbourne-baserte Herald Sun publiserte nemlig bilder av henne i svømmedrakten før OL, og slo fast at veteranens kroppsfigur sto i «sterk kontrast til den hun hadde i 2008».

Så spurte de leserne sine om Jones var godt nok trent til å gjøre det bra i London.

Det ble det selvsagt bråk av.

Jones fikk rask støtte av kolleger og folk ellers, og Herald Sun fikk sterk kritikk.

Flau - Jeg blir flau av australske medier som angriper Leisel, en av Australias største olympiere. Støtt idrettsutøverne våre, ikke dytt dem ned, twitret svømmeren Melanie Schlanger.

Også friidrettslegenden Cathy Freeman reagerte.

- Jeg syns det er verken hyggelig eller oppmuntrende. Jeg syns det er ganske u-australsk, om jeg skal være helt ærlig, sier Freeman.

- Leisel er olympisk mester, og vi må gi henne den respekten hun fortjener, sier hun.

Leisel Jones har ikke selv kommentert oppslagene i hjemlandet, men treneren hennes avviser at veteranen er i London «på ferie» etter å ha tatt åtte medaljer i tidligere olympiader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer