IKKE TIL FINLAND: Simen Hegstad Krüger og Ragnhild Haga drar ikke til verdenscupen i Lahti denne helga. Her sammen med resten av stafettlagene somt ok gull i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
IKKE TIL FINLAND: Simen Hegstad Krüger og Ragnhild Haga drar ikke til verdenscupen i Lahti denne helga. Her sammen med resten av stafettlagene somt ok gull i OL. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Simen Hegstad Krüger og Ragnhild Haga står over verdenscuprenn

OL-stjernene dropper Lahti

Ragnhild Haga, Simen Hegstad Krüger og Sondre Turvoll Fossli tar ikke turen til finske Lahti for å gå helgens verdenscuprenn.

Det opplyser medieansvarlig for langrennslandslaget i Norges Skiforbund i en pressemelding onsdag.

- Ragnhild er frisk og rask, men står over for å forberede seg best mulig til klassikeren på hjemmebane, 30 kilometer i Kollen, samt verdenscupfinalen i Falun, forteller Eide.

Haga vant 10-kilometeren i OL. Hun var også en del av laget som tok stafettgull for Norge.

OL-mester Krüger har pådratt seg en lett luftveisinfeksjon siden lekene i Sør-Korea.

- Han satser på å konkurrere både i Kollen og Falun, sier Eide.

Fossli var en del av den norske OL-troppen, men slapp aldri til i noen av konkurransene. Han har ikke følt seg helt topp etter at han kom hjem. Det kalde været i Lahti gjør at han stå over. I stedet retter Fossli nå blikket mot bysprinten i Drammen 7. mars.

Lotta Udnæs Weng, Mattis Stenshagen og Gjøran Tefre kommer inn som erstattere.

Lørdag står sprint i fri teknikk på programmet, mens det dagen etter skal gås 10 og 15 kilometer klassisk for henholdsvis kvinner og menn.

(NTB)