FULL KRANGEL: Denne overvåkningsvideoen fra en bensinstasjon like ved Olympiaparken i Rio kan gi flere svar på hva som skjedde da Lochte og flere ... Vis mer

OL-stjernene og brasiliansk politi i full krangel: - Lochte diktet opp ranshistorie

Amerikanske svømmestjerner i trøbbel. Kan bli siktet for falsk forklaring. 

(Dagbladet): Det har oppstått full forvirring rundt hva som egentlig skjedde da flere av de amerikanske svømmerne denne uka hevdet at de ble ofre for et væpnet ran i Rio.

I hovedrollen finner vi amerikanerne Ryan Lochte, Jack Conger, Gunnar Bentz og Jimmy Feige.

Nå har brasilianske politikilder fortalt nyhetsbyrået The Associated Press at Lochte fabrikkerte historien om det væpnede ranet i Rio de Janeiro. Nyhetsbyrået skriver at politikilden sier at Conger og Bentz har innrømmet at historien er oppdiktet.

Sent torsdag kveld bekreftet Fernando Veloso, politisjef i Rio, det mange har mistenkt:

– Det fant ikke sted et ran slik det ble rapportert eller hevdet av utøverne, sier han.

Svømmerne risikerer nå å bli siktet for falsk forklaring ettersom de i utgangspunktet forklarte at de hadde blitt utsatt for et væpnet ran.

- Slåss med sikkerhetsvakt

Først hevdet Ryan Lochte og de andre svømmerne at taxien de satt i ble tatt til side og at ranerne holdt pistolen mot Lochtes hode. Senere har svømmeren endret forklaring til at det hele skjedde da de stoppet på en bensinstasjon.

Torsdag ettermiddag kommer det nye oppsiktsvekkende opplysninger om saken. Ifølge amerikanske ABC News har brasilianske politikilder uttalt følgende:

- På overvåkningsbildene fra bensinstasjonen kan man se at en av svømmerne bryter seg gjennom døra til toalettet og slåss med en sikkerhetsvakt på natten hendelsen skal ha skjedd.

Videoen kan du se selv øverst i artikkelen.

KASTET AV FLYET: Gunnar Bentz og Jack Conger ble pågrepet på flyplassen i Rio. De fikk ikke lov til å reise hjem til USA. Foto: Mauro Pimente / AP / NTB Scanpix
KASTET AV FLYET: Gunnar Bentz og Jack Conger ble pågrepet på flyplassen i Rio. De fikk ikke lov til å reise hjem til USA. Foto: Mauro Pimente / AP / NTB Scanpix Vis mer

I godt humør etter ranet

Ifølge kilden AP har snakket med skal eieren av bensinstasjonen ha kommet til stedet og bedt svømmerne om å betale for den ødelagte døra.

En annen overvåkingsvideo Daily Mail har fått tak får også flere til å så tvil om Lochtes historie. I videoen kommer svømmerne tilbake til deltakerlandsbyen - tilsynelatende i godt humør - etter ranet.

Ifølge videoen ankom de landsbyen omkring fire timer etter de forlot festen, en reise som vanligvis tar en halvtime.