OL-test avlyst etter funn av tarmbakterier

Svømmedelen av en triatlontest i Tokyo ble avlyst etter funn av store mengder E. coli-bakterier.

AVLYST: En konkurranse i Odaiba Marine Park ble avlyst på lørdag etter funn av tarmbakterier. Foto: Sadayuki Goto / Kyodo News via AP / NTB Scanpix
AVLYST: En konkurranse i Odaiba Marine Park ble avlyst på lørdag etter funn av tarmbakterier. Foto: Sadayuki Goto / Kyodo News via AP / NTB ScanpixVis mer

Konkurransen ble sløyfet av arrangøren etter funn av dobbelt så høyt nivå av E- coli-bakterier enn hva som er tillatt, melder blant annet Ekstra Bladet.

Det internasjonale triatlonforbundet (ITU) besluttet i stedet å avholde to løpedeler, samt en sykkeldel, av konkurransen som var en test før de paralympiske leker neste år.

- Jeg er meget lei mer for at vi ikke kunne sørge for ordentlige forhold til konkurransen, sier Shinichiro Otsuka, direktør for Japans Triatlonforbund.

Selv om målingen var dobbelt så høy av hva som er tillatt, er det tegn til forbedring. For snaue to år siden ble det nemlig målt 20 ganger mer enn tillatt i Odaiba Marine Park.

- Luktet vondt

Ifølge ABC News skal ITU ha beskrevet vannforholdene som «veldig gode» for bare noen dager siden, men under et nylig arrangement klaget flere svømmere på at banen luktet vondt.

Temperaturen i vannet var 29 grader, med en lufttemperatur på 32 grader.

- Vi skal gjøre grundige undersøkelser i samråd med det internasjonale forbundet, sier talsmann Masa Takaya.

Også før OL i Rio i 2016 kom det rapporter om vann som var svært forurenset.

Flere utfordringer

Vannet i Tokyo er ikke det eneste problemet arrangøren har å stri med.

Både temperaturen og et mulig trafikkaos har blitt lansert som mulige problemer for lekene, som arrangeres fra 24. juli til 9. august.

Tidligere denne måneden trengte tre roere legebehandling på grunn av varmen under junior-VM i Tokyo, skriver Jyllands-Posten.

Under løpet ble det målt en temperatur på 33,7 grader i skyggen.

Japanske myndigheter ber også innbyggerne om å jobbe hjemme under OL i frykt for togkaos.

Les mer om det i saken under: