Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-thrilleren trekker ut på grunn av telletull i Oslo

Ingen endelig avgjørelse i natt

INGEN AVGJØRELSE: President i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien, informerte de fremmøtte om at det ikke vil foreligge noen resultater før klokka blir halv tre i natt. Litt senere kom beskjeden om at det ikke blir noen nyheter før tirsdag morgen. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet
INGEN AVGJØRELSE: President i Norges idrettsforbund, Børre Rognlien, informerte de fremmøtte om at det ikke vil foreligge noen resultater før klokka blir halv tre i natt. Litt senere kom beskjeden om at det ikke blir noen nyheter før tirsdag morgen. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Der valgets vinnere og tapere var kåret rundt midnatt, ventet enda idretten på avgjørelsen om OL-søknaden til Oslo ut i de sene nattetimer.

Kvart på ett reiste Børre Rognlien, president i Norges idrettsforbund, seg, og informerte de frammøtte om at ventetiden kommer til å bli enda lengre.

- Jeg har fått en tekstmelding fra ordfører Fabian Stang, og han kan informere meg om vi ikke får noen tall før klokka blir halv tre, sier han.

Videre benyttet han anledningen til å takke de fremmøtte og de som ikke holder ut til det endelige resultatet kommer.

- Det vi har klart er helt utrolig. Alle som har stilt opp er frivillige. Ungdommen har flokket saken vår. Uansett tall har vi gjort en kjempeinnsats.

- Det er lov å håpe, og jeg tror det går veien. Det har blåst en positiv vind en stund.

Ingenting i natt Halvannen time senere kom kontrabeskjeden. Inge Andersen hadde også vært i kontakt med ordføreren og Fabian Stang kunne avkrefte at det kom noe endelig resultat i natt.

Årsaken skal ha vært at de har opplevd så store problemer med tallene fra stortingsvalget, at OL-avstemmingen måtte vente.

- Jeg har fortsatt den gode følelsen av at vi våkner opp til et ja-flertall, men jeg tror at med det jevne utgangspunktet kommer vi oss i mål, sa Andersen.

Dødt løp Hva som er årsaken til forsinkelsen er uvisst, men mye tyder på at det er jevnt.

Da resultatene fra forhåndsstemmene kom tidligere i kveld, ble det klart at nei-siden hadde et knapt forsprang. 57500 mot 56500. 100 fattige stemmer.

Generalsekretær i NIF og den olympiske og paralympiske komité, Inge Andersen, var optimist.

- Dette var langt bedre enn fryktet. Det ser lyst ut nå. Kommer vi oss gjennom dette i dag, så har vi gode kort på hånden, sier han til Dagbladet før han fortsetter:

- Nå får vi ikke gjort noe mer på denne etappen, men dette er et langt løp. Den første etappen har vi allerede gjort gjennom å vinne Idretts-Norge. Og kommer vi oss gjennom denne har vi fortsatt igjen den jobben vi skal gjøre inn mot stortinget, før vi eventuelt skal ut i den internasjonale konkurransen, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling