Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-topper tiltalt for bestikkelser

To medlemmer av av den lokale OL-komiteen, som arbeidet for å få lekene til Salt Lake City, er tiltalt for bestikkelser og forfalskning.

En føderal storjury i USA mener Tom Welch (55) og David Johnson (41) kan tiltales for 15 punkter, blant annet forfalskning og bestikkelser i forbindelse med OL-søknaden til Salt Lake City. Juryen mener det kan føres bevis for at de to betalte et medlem av den amerikanske OL-komiteen penger, slik at Salt Lake City-søknaden ble foretrukket, skriver nyhetsbyrået AP.

De to er også tiltalt for å ha betalt ut mer en én million dollar til forskjellige medlemmer av den internasjonale OL-komiteen, slik at Salt Lake City skulle få lekene i 2002. De to skal også bevisst ha forsøkt å skjule utbetalingene gjennom å forfalske dokumenter som kunne avsløre dem.

De to er blitt tilbudt en avtale med myndighetene slik at de skulle få en mildere straff dersom de tilsto forholdene de nå er tiltalt for. Dette takket de to nei til. Nå risikerer de begge fem års fengsel og en bot på 250 000 dollar dersom de blir funnet skyldig.

En av de tiltaltes advokater mener hans klient er gjort til syndebukk. Påtalemyndigheten har etterforsket saken i halvannet år. 10 medlemmer av den internasjonale OL-komiteen har trukket seg som følge av skandalen som ble avslørt.

(Dagbladet.no)

TILTALT:</B> OL-topp David Johnson er tiltalt.
TILTALT:</B> OL-topp Tom Welch er tiltalt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media