Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-trekning: Brasil valgte å møte Norge

Dette er Norges gruppe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag er det 98 dager til OL-sirkuset i Rio de Janeiro starter. Håndballjentene er Norges aller beste medaljekort i mesterskapet, og i kveld ble OL-gruppene trukket i forbindelse med en håndballturnering i Rio.

Håndballjentene, som er regjerende OL-mestere, møter Angola, Spania, Montenegro, Romania og Brasil.

Vertsnasjonen Brasil fikk noen minutter på seg til å bestemme hvilken gruppe de ville spille i. De valgte Norges gruppe.

- Det er kanskje et litt overraskende valg av Brasil, sier håndballekspert Bent Svele til Dagbladet.

På spørsmål om hva som kan ligge til grunn for vertsnasjonens valg, svarer Svele:

- Det handler litt om hvordan lag står til hverandre. De har helt sikkert regnet på det og hatt en plan. De ser nok ikke for seg at de ikke skal ende blant topp 4.

Det synet deler håndballekspert Frode Scheie.

- Det handler litt om hvordan man står til hverandre. De (Brasil journ.anm.) har slitt litt mer mot lagene i den andre pulja. De er ikke der de var da de tok VM-gull. De får voldsomt drahjelp av hjemmekulissene. Det er litt overraskende at de valgte dem (Norges gruppe journ.anm.). Det er klart. Det er marginalt. Det er ikke slik at det er én marerittgruppe, og én enkel gruppe. Et godt lag ryker fra hver gruppe. Det er kvalitet over den turneringa, sier Scheie.

- En kamp TV 2-ekspertene tror ti av 12 lag kan ta medalje i OL. De ser bare på Argentina og Angola som «svake». Svele mener Norges gruppe er tøffest på papiret.

- Det er hakket vassere enn gruppe B. Men det handler om å bli topp 4. Det er fem gode lag i hver pulje. Det blir en kamp, sier Svele.

- Det er tøffe tak uansett. Du kunne fått Angola og Argentina i samme gruppa, da hadde du blitt topp 4 uansett. Nå er det alltid en fare. Det er det som er morsomt med damehåndball, at ti lag kan ta medalje, sier Svele.

Scheie mener Norge ikke kan marsjere til gull, selv om han holder dem som favoritter i mesterskapet.

- Umiddelbart tenker jeg det er en tøff pulje. Begge gruppene er i og for seg tøffe. Det betyr ikke så mye, det er de fire beste som går videre, sier TV 2-ekspert Frode Scheie.

Norge var seedet på nivå 1 med Nederland, og kunne dermed ikke møte finalemotstanderen fra VM.

Gruppe A:
Angola
Spania
Montenegro
Romania
Norge
Brasil

Gruppe B:
Sør-Korea
Argentina
Russland
Nederland
Sverige
Frankrike

Slik var seedingen:

Pot 1: Norge, Nederland
Pot 2: Romania, Russland
Pot 3: Sverige, Montenegro
Pot 4: Frankrike, Brasil
Pot 5: Spania, Argentina
Pot 6: Sør-Korea, Angola

De fire beste lagene fra hver gruppe går til kvartfinale.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart