HÅPER PÅ NEYMAR: Turneringen for menn er i utgangspunktet for U23-lag, men hvert lag har lov til å ha med tre spillere som er over 23 år gamle. Brasil håper å få med seg Barcelona-spiss Neymar (24) til turneringen. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA / NTB Scanpix
HÅPER PÅ NEYMAR: Turneringen for menn er i utgangspunktet for U23-lag, men hvert lag har lov til å ha med tre spillere som er over 23 år gamle. Brasil håper å få med seg Barcelona-spiss Neymar (24) til turneringen. Foto: AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA / NTB ScanpixVis mer

OL-trekning: Danmark møter Brasil

Danmarks menn og Sveriges kvinner møter vertslandet i gruppespillet.

Torsdag ble gruppene for sommer-OLs fotballturneringer trukket. Danmarks menn og Sveriges kvinner møter vertslandet Brasil i gruppespillet.

I turneringen for menn havnet Sverige i gruppe med Colombia, Japan og Nigeria, mens Danmark trakk Brasil, Irak og Sør-Afrika.

Danmark havnet i gruppe A, mens nabo Sverige skal spille i gruppe B. I gruppe C spiller Fiji, Sør-Korea, Mexico og Tyskland. I gruppe D møtes Algerie, Portugal, Honduras og Argentina, skriver Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på sitt eget nettsted.

- Det blir en tøff turnering, men håpet er at Brasil tar gull, sa legenden Ronaldinho torsdag, ifølge Reuters. Den tidligere Barcelona-stjernen hjalp til med trekningen.

I kvinnenes sluttspill spiller Sverige mot Brasil, Kina og Sør-Afrika (gruppe E). I gruppe F spiller Canada, Zimbabwe, Australia og Tyskland, mens USA, New Zealand, Frankrike og Colombia møtes i gruppe G.

- Det blir gøy å få møte Brasil på deres hjemmebane. Det er et ordentlig fotballand, sa Sveriges landslagssjef Pia Sundhage til TT.

Sverige tok Europas siste OL-plass for kvinner ved å vinne kvalifiseringsturneringen i mars blant annet med 1-0-seier over Norge.

Turneringen for menn er i utgangspunktet for U23-lag, men hvert lag har lov til å ha med tre spillere som er over 23 år gamle. Brasil håper å få med seg Barcelona-spiss Neymar (24) til turneringen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram