- OL-tribunene er bare for Stordalen, Reitan og andre rikinger

Olaf Tufte raser mot «familiepakker» på opptil 100 000 kr.

KRITISK TIL PRISER: Olaf Tufte er medaljehåp i roing i London-OL. Han er kritisk til høye billettpriser. Foto: AP Photo/Darko Bandic
KRITISK TIL PRISER: Olaf Tufte er medaljehåp i roing i London-OL. Han er kritisk til høye billettpriser. Foto: AP Photo/Darko BandicVis mer

(Dagbladet): OL i London starter 27. juli og Olaf Tufte regnes som et av Norges medaljehåp.

Tufte er derimot meget kritisk til billettprisene under mesterskapet, ifølge avisa Gjengangeren.

- Med disse prisene er OL-tribunene bare for Stordalen, Reitan og andre rikinger. Dette mesterskapet blir ikke for alle. De virkelig sportsinteresserte må se det på tv. Hårreisende, sier Tufte til Gjengangeren.

Tufte som gjerne vil ha med seg hele familie til London sier familiebillettene til utøverne ligger på rundt 7000 kroner.

Firedoblet Til Dagbladet utdyper Tufte:

- Billettprisene fra OL i Beijing er blitt firedoblet. Jeg kjenner flere utøvere som mener dette er helt feil. Akkurat nå vet jeg ikke om jeg kan ta med familien. Jeg må først se om jeg har råd til det, sier Tufte til Dagbladet.

- Vet du hvorfor prisene er gått opp?

- Nei, det eneste jeg vet er at alle klager på det. Så vidt jeg vet er det også en rettsak på gang mot de som har satt prisen. Det er ingen tvil om at det er noen smarte hoder med økonomiutdannelse som ser muligheten til å tjene en formue, sier Tufte til Dagbladet.

TRENER MOT OL: Olaf Tufte på trening ved Oslo Turnforening på Hasle tidligere i år. Foto: Roy Wahlstrøm
TRENER MOT OL: Olaf Tufte på trening ved Oslo Turnforening på Hasle tidligere i år. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer

Tufte er for tiden i Sør-Afrika, og skal være der i rundt én uke til.

- Noen må hvertfall reagere på disse prisene, ellers blir det hvertfall ikke noen endringer, sier Tufte.

100 000 kroner OL i London avsluttes 12. august og er det 30. i rekken av sommer-OL. Nå spørs det om Tufte tar med seg kone, barn og foreldre til England.

- Det blir 21.000 kroner for kona og barna mine. Så kommer foreldrene mine, som definitivt fortjener å få være med, da er vi oppe i 35.000 kroner bare for billetter. Så kommer fly og et sted å bo i tillegg. Jeg har fått et pakketilbud på 20.000 kroner per person, altså 100.000 kroner totalt. Annen familie og venner må trolig bla opp enda mer. For ikke å snakke om hva dette må koste for vanlig folk, sier Tufte til Gjengangeren.

- Det er en stor strek i regningen for meg hvis de ikke er der, særlig ungene. Dette er min sjanse til å vise de hva olympiske leker er for meg, sier Tufte.

GULL I BEIJING: Olaf Tufte vant gull i Beijing-OL i 2008.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
GULL I BEIJING: Olaf Tufte vant gull i Beijing-OL i 2008. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer