OL-turister får ikke sitte på ramma

Klager på hull i gulvet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er mye som skal stemme for å arrangere de perfekte olympiske leker. Arrangørene av sommerens OL i Beijing står nå bokstavelig talt overfor et doproblem.

De får nemlig stadig klager på at det er for mange toaletter av typen «hull i gulvet», som er relativt normalt i Asia. Særlig vestlige besøkende savner et dosete å sitte på.

Arrangørene har avviklet over 30 testarrangementer på OL-anleggene, og doene har vært blant de tingene de har fått mest klager på. I helga spilte baseball-klubbene San Diego Padres og Los Angeles Dodgers på den nye baseball-arenaen. Alle de mobile toalettene som ble satt opp var av «på huk»-typen.

Mange stiller do-spørsmål

- Vi har bedt arenaene om å forbedre dette, øke antallet sitte-toaletter, sier Yao Hui som er Beijing-arrangørenes mann for oppfølging av arenaene.

- Mange har stilt spørsmål ved toalettene, sier han til Associated Press.

Og det meste tyder på at de 500 000 ventede utenlandske OL-turistene kan begynne å øve seg på å huke seg ned over hullene i gulvet.

Yao sier nemlig at det vil bli vanskelig å endre hvert eneste toalett på de 37 OL-arenaene. Han sier at fokus vil ligge på å tilfredsstille tre grupper: utøverne, journalistene og OL-familien. Den siste gruppa er VIP-ene, ikke de vanlige tilskuerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer