OL-ultimatum fra verdensmesteren

Her kan Eirik Verås Larsen juble over sitt første VM-gull på tre år. Nå krever han mer ressurser til padlerne, hvis ikke dropper han Beijing-OL.

-  Dette var veldig godt. Jeg har bare ett gull på 1000 meter før nå, fra 2002. Dette gullet var viktigst for meg her nede, sier Verås Larsen til Dagbladet.

Men det så ikke altfor lovende ut halvveis ut i finalen i Zagreb. For Verås Larsen lå flere båtlengder bak mannen som har dominert distansen i år, kanadiske Adam van Koeverden.

-  Jeg ble litt stressa, det skal jeg innrømme. Samtidig visste jeg at de andre hadde åpnet over evne. Kanadieren sprengåpnet jo.

Størst fart

-  Da 200 meter gjensto, skjønte jeg at jeg holdt mye større fart enn de andre - og at det kunne gå. Og da jeg passerte, fikk jeg en etterlengtet følelse, sier gullgrossisten.

Det er en kjent sak at flere av særforbundene i Idretts-Norge sliter med elendig økonomi. Norges Padleforbund er blant dem som har hatt et tøft år. Flere ganger har landslaget på stevner og treningsleirer bare bestått av én mann: Verås Larsen.

-  Det er en tøff tid, og det hjelper ikke akkurat på motivasjonen, sier gullvinneren fra Athen-OL.

Vil til OL

Målet hans er å satse til og med Beijing-OL i 2008, men det gjør han bare dersom satsinga er optimalt tilrettelagt.

-  Det er slett ikke det samme å reise rundt alene. Når resten av landslaget må holde seg hjemme, blir det også vanskeligere for meg å prestere.

Toppidrettssjef Jarle Aambø gikk tidligere i sommer ut i Dagbladet og ropte et kraftig varsko over mangelen på penger i norsk idrett, og varslet at ambisjonene foran Beijing-OL sto i fare for å bli senket.

-  Holder ikke

-  Dersom norsk idretts økonomi i åra framover forblir sånn som nå, tror jeg det er umulig å opprettholde ambisjonsnivået vårt, sa Aambø.

Verås Larsen er enig:

-  Slik det har vært i år, holder ikke inn mot Beijing. Skal det presteres der, må det mer ressurser til.

Og kommer ikke de ressursene, vil neppe Verås Larsen være blant dem som marsjerer bak det norske flagget under den kinesiske åpningsseremonien 8. august 2006:

-  Hvis det ikke blir 100 prosent satsing, så gidder jeg ikke. Og jeg må ha folk rundt meg for å prestere optimalt, sier Eirik Verås Larsen.

 I dag kan ta Eirik Verås Larsen sitt andre VM-gull på K1 500 meter.

GLAD: Så fornøyd med VM-gullet i Zagreb var Eirik Verås Larsen at han kastet blomsterbuketten til publikum. - Dette var veldig godt. Jeg har bare ett gull på 1000 meter før nå, fra 2002, sier Verås Larsen.