<strong>LANGT NEDE:</strong> Alexander Legkov er langt nede etter OL-utestengelsen, sier Markus Cramer. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet
LANGT NEDE: Alexander Legkov er langt nede etter OL-utestengelsen, sier Markus Cramer. Foto: Thomas Rasmus skaug / Dagbladet Vis mer

Legkov langt nede etter OL-utestenging

OL-utestengte russere går sesongåpning i Sverige: - Han er veldig, veldig langt nede

Det er ikke sikkert russernes største stjerne, Alexander Legkov, engang stiller til start, sier treneren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fredag er dagen langrennsentusiastene har ventet på. Da går nemlig startskuddet for langrennssesongen, med sesongstart på Beitostølen.

Svenskene starter sesongen i Gällivare. Der er også den russiske langrennsleiren på plass, for som Dagbladet skrev torsdag, har de utestengte russerne - iallfall inntil videre - lov til å delta i alt annet enn OL.

Alexander Legkov, Maxim Vylegzjanin, Aleksej Petuchov, Jevgenij Belov, Julija Ivanova og Jevgenija Sjapovalova er alle tilstede i Sverige.

- Under isen

Russernes landslagstrener, Markus Cramer, forteller overfor Expressen at lagets store stjerne, Alexander Legkov, er langt nede.

- Han er veldig, veldig langt nede. Han er helt under isen. Jeg synes synd på ham, og det gjør vondt å se ham slik. Vi får se om han i det hele tatt kommer til start, det er faktisk ikke sikkert. Han synes det er så vanskelig, sier Cramer til Expressen.

Russerne er som kjent utestengt fra OL etter at McLaren-rapporten avslørte omfattende og statlig støttet doping i Russland. Legkovs resultater fra OL i 2014 er strøket, og sammen med de fem andre nevnte russerne får han aldri delta i OL igjen.

Russerne har anket.

<strong>UTESTENGT:</strong> Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov er begge utestengt fra OL på livstid. Her sammen med Ilia Tsjernusov. Foto: AP Photo/Matthias Schrader
UTESTENGT: Maxim Vylegzjanin og Alexander Legkov er begge utestengt fra OL på livstid. Her sammen med Ilia Tsjernusov. Foto: AP Photo/Matthias Schrader Vis mer

- Stopp, stopp, stopp!

I tillegg kunne Dagbladet avsløre at IOC også har utvidet søket til resten av den russiske OL-troppen fra Sotsji, slik at ingen av de øvrige russiske deltakerne fra 2014-OL kan føle seg trygge.

Russerne hadde en pressekonferanse i Gällivare torsdag, der Jelena Välbe forsvarte utøverne, og sa at ingen hadde vært dopet så lenge hun har vært sjef, siden 2011.

- Alle utøverne våre som skal være med i verdenscupen neste helg har tatt en ekstra dopingtest gjennom et europeisk selskap. Andre utøvere trenger ikke å være redde for at vi har brukt doping. Det har vi aldri gjort, sier Välbe til NRK.

Ifølge Expressens journalist i Gällivare, Ludvig Holmberg, fikk Välbe etter hvert nok da hun ble presset angående de russiske blodverdiene fra 2006 til i dag.

- Stopp, stopp, stopp! sa den russiske langrennssjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer