NEPPE OL-UTFOR I DAG:  Aksel Lund Svindal i den siste testen i OLs utforløype torsdag.  I natt norsk tid valgte han og alpinistene åpningsseremonien i Vancouver med seks timers reisevei - et tegn på at det ikke blir OL-utfor i dag. FOTO: AFP/SCANPIX.
NEPPE OL-UTFOR I DAG: Aksel Lund Svindal i den siste testen i OLs utforløype torsdag. I natt norsk tid valgte han og alpinistene åpningsseremonien i Vancouver med seks timers reisevei - et tegn på at det ikke blir OL-utfor i dag. FOTO: AFP/SCANPIX.Vis mer

OL-utfor plasker bort i dag

Aksel Lund Svindal ladet opp åpningsseremoni og seks timers reise.

|||
Lørdagens utforrenn i OL vil bli avlyst med mindre det blir betydelig væromslag, sa rennsjef Günther Hujara fredag - i natt norsk tid.
 - Om løypeforholdene er de samme som nå, blir det iallfall intet utforrenn, sa Hujara ved 04-tiden norsk tid. Mennenes utfortrening fredag ble avlyst.
 Den obligatoriske treningsomgangen er avviklet tidligere, men de høye temperaturene har ført til at det er bløt og sørpete snø i løypa. En avgjørelse om rennet skal ifølge arrangøren fattes tidlig lørdag morgen lokal tid.

Aksel Lund Svindal og de andre alpinistene valgte åpningsseremonien i Vancouver fredag kveld. Det blir tolket slik at utforrennet for menn ikke vil bli kjørt lørdag.

Det var snø høyt oppe og sprutende regn i Whistler-området hele fredagen. Kvinnene skulle ha kjørt en treningsomgang i utfor, men de håpløse værforholdene gjorde at det ikke ble noe av.

Alt tyder på at det heller ikke kan bli utfor for menn som planlagt lørdag, og det er trolig signaler om at utforrennet blir utsatt som har gjort at Aksel Lund Svindal og co. valgte å bli med på åpningsseremonien.- Står opp som normalt- Hva som skjer med rennet lørdag tenker jeg overhodet ikke på. Været kan jeg ikke få gjort noe med. Derfor bruker jeg heller ingen energi på det. Vi kommer til å stå opp til normal tid, gjøre de vanlige forberedelsene før et renn og være klare, sa landslagssjef Marius Arnesen til NTB.


- Vi kommer til å kjøre hvis vi får beskjed om det. Kvinnene var nær ved å få kjørt sin treningsomgang fredag, så ingen kan være sikker på at det ikke blir renn, fortsatte han.


Åpningsseremoni

- Det hadde vært moro å få med seg en åpningsseremoni for en gangs skyld. Derfor kunne det ha passet med en avlysning lørdag. Dersom det skulle skje, kommer jeg til å være med på åpningen, sa Aksel Lund Svindal på det norske pressetreffet i Whistler torsdag.


Det tar nesten tre timer med buss fra Vancouver til OL-området i Whistler. Åpningsseremonien avsluttes klokka ti på kvelden lokal tid, noe som betyr at de som skal være med på åpningen ikke kan regne med å være i seng før nærmere klokka to natt til lørdag.

Det vil være dårlig oppladning for medaljesugne alpinister. I og med at Svindal og co. valgte åpningen, tyder alt på at de har fått ganske sterke og klare signaler om at det ikke kan bli noe utforrenn slik forholdene er i Whistler Mountain akkurat nå.


Fin trasé

Marius Arnesen forteller at de norske alpinistene har funnet seg vel til rette i utfortraseen, som han karakteriserer som fin.

- Det er en fin teknisk utfortrasé her. Den har enkelte vanskelige partier, men egentlig ingen skikkelig glistrekning. Jeg vil si at løypa er artig, sa Arnesen til NTB.

- Jeg mener absolutt det er ei løype som bør passe veldig bra til våre løpere. Vi er i alle fall veldig godt forberedt, og blir det renn så stiller vi til start 100 prosent klare for det som kommer.

Værmeldingene tyder på at regnet og snøen skal fortsette i Whistler-området både fredag kveld og natt til lørdag. det skal også komme nedbør utover dagen lørdag. Det er ikke forhold som gjør det sannsynlig med noe utforrenn.

(NTB).

 BLE HJEMME:  Skiskytterne Marit Istad Kristiansen og Halvard Hanevold ledet det norske opptoget med utøvere som sto over den seks timer lange turen fra og til åpningsseremonien i Vancouver for å lade opp til OL-øvelsene i Whistler. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX.
BLE HJEMME: Skiskytterne Marit Istad Kristiansen og Halvard Hanevold ledet det norske opptoget med utøvere som sto over den seks timer lange turen fra og til åpningsseremonien i Vancouver for å lade opp til OL-øvelsene i Whistler. FOTO: HEIKO JUNGE, SCANPIX. Vis mer