Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-utøvere tiltales for råttent spill

Prøvde å tape kamper med vilje.

ETTERFORSKES: Kinas (fra høyre) Yu Yang og Wang Xiaoli og deres sørkoreanske motstandere Jang Kyung-eun etterforskes av BWF etter at ingen av de prøvde å vinne kampen. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad
ETTERFORSKES: Kinas (fra høyre) Yu Yang og Wang Xiaoli og deres sørkoreanske motstandere Jang Kyung-eun etterforskes av BWF etter at ingen av de prøvde å vinne kampen. Foto: REUTERS / Bazuki Muhammad Vis mer

Etter to kontroversielle kvinnekamper i OL, har Det internasjonale badmintonforbundet (BWF) besluttet å tiltale åtte spillere for ikke å ha gjort sitt beste for å vinne.

Det var dårlig stemning i badmintonhallen i OL tirsdag da det var tydelig at lagene i to doublekamper for kvinner snarere gjorde sitt beste for å tape.

Fire doublelag er involvert i den mulige juksingen - ett fra Kina, ett fra Indonesia og to fra Sør-Korea. Senere onsdag skal det holdes en høring der det kan komme en beslutning rundt hvorvidt spillerne skal straffes.

Farse Publikum i Wembley Arena buet da de kinesiske verdensmestrene Yu Yang/Wang Xiaoli og deres sørkoreanske motstandere Jang Kyung-eun/Kim Ha-na prøvde å overgå hverandre i feilslag i et forsøk på å tape den siste gruppekampen.

Etter kampen opplyste en teknisk delegert til Reuters at arrangøren hadde nedsatt en komité som skal granske kampen. Spillerne risikerer streng straff om det konkluderes med at de virkelig prøvde å tape med vilje.

Rett etterpå utviklet også kampen mellom sørkoreanske Ha Jung-eun/Kim Min-jing og indonesiske Greysia Polii/Meiliana Jauhari seg til en farse da også de lagene gjorde det de kunne for å tape.

Dommer: - Alvorlig En dommer gikk ut på banen og lot til å diskvalifisere begge lag, men de ba om en ny sjanse og fullførte kampen. Under dommerens kritiske blikk gjorde de iallfall et forsøk på å se ut som de spilte for seier, og sørkoreanerne vant 2-1 (18-21, 21-14, 21-12).

- Vi har sett nøye og alvorlig på saken, og jeg som dommer har tatt en avgjørelse og sendt en rapport til BWF som vil bli offentliggjort etter hvert, sa turneringsdommer Torsten Berg.

De fire nevnte lagene var allerede klare for kvartfinalene, og det handlet om å få gunstig vei i utslagsrundene.

Halvveis innrømmelse Jang og Kim vant den første kampen i strake sett og anklaget kineserne for å ha begynt det råtne spillet.

- Kineserne startet. Det var de som gjorde det først, sa Sung gjennom en tolk.

- Det er komplisert med oppsettet for utslagsspillet. De ville ikke møte de andre kineserne i semifinalen. Da de gjorde det, tenkte vi at vi heller ikke vil møte våre landsmenn, så vi gjorde som dem.

Arrangøren har sagt at lag som prøver å tape med vilje kan bli diskvalifisert fra hele turneringen.

Yu Yang benekter at hun tapte med vilje.

- Faktisk var motstanderen vår sterk. I morgen starter utslagsrundene, og vi ville bare spare krefter. Derfor ga vi ikke alt, sa hun.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media