Tokyo-OL

OL-vertsbyer trekker seg

Hundrevis av japanske byer har blitt tvunget til å revurdere planene om å være vertskap for OL-lag på grunn av coronapandemien.

TREKKER SEG: Flere OL-byer trekker seg på grunn av den pågående pandemien. Foto: REUTERS/Issei Kato TPX IMAGES OF THE DAY
TREKKER SEG: Flere OL-byer trekker seg på grunn av den pågående pandemien. Foto: REUTERS/Issei Kato TPX IMAGES OF THE DAY Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den økte smitten vil forhindre at innbyggerne i byen får et nedstengt samfunn, og sikkerhetstiltakene i forbindelse med testing og liknende er kostbart, skriver nyhetsbyrået AFP.

Byen Okuizumo brukte store ressurser for å forberede seg før Indias landhockeylag skulle komme på precamp, men måtte droppe det på grunn av coronaviruset. Byen trakk seg da det ble klart at den måtte stå for bobleliknende tiltak, regelmessige tester og ekstra medisinsk beredskap.

– Vi ønsket å få et av verdens beste lag til å besøke byen vår og vise sine ferdigheter til lokale barn, sa Katsumi Nagase i Okuizumos byledelse.

- Men det ser umulig ut nå.

Over 500 byer meldte seg på for å være vertskap for idrettsutøvere og støtteapparat. Noen, som Okuizumo, har allerede skrinlagt planene. Andre er i gang med å utvikle retningslinjer som forhåpentligvis skal holde alle trygge.

Japan erklærte fredag krisetilstand for hovedstaden Tokyo og tre andre regioner for å demme opp for en ny smittebølge.

Får ikke mye igjen

Også byen Kurihara, som skulle være vert før lekene begynner 23. juli, har kommet fram til at det vil koste mer enn det smaker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer