RUSSISK DEPPING. Russiske landslagspillere depper etter at de ble utklasset i VM-finalen av Canada. Flere av spillerne får nå hard kritikk for å ha forlatt isen før den canadiske nasjonalsangen. Foto: CTK.
RUSSISK DEPPING. Russiske landslagspillere depper etter at de ble utklasset i VM-finalen av Canada. Flere av spillerne får nå hard kritikk for å ha forlatt isen før den canadiske nasjonalsangen. Foto: CTK.Vis mer

OL-vinner: - De har vanæret russisk hockey. Hadde blitt utestengt i to år i Sovjet

Tidligere storspiller med knallhard kritikk av oppførsel til spillerne.

(Dagbladet): Flere av de russiske spillerne får hard kritikk for at de forlot isen før den kanadiske nasjonalsangen ble spilt etter at laget ble knust 1-6 i VM-finalen søndag.

Den tidligere storspilleren Jevgeni Zimin går hardt ut mot spillerne og sier de ville blitt utestengt fra landslaget i to år, om dette hadde skjedd i hans tid.

Zimin vant OL-gull med Sovjetunionen i 1968 og i 1972.

Han sier til Isvestia at de har vanæret russisk ishockey med sin respektløse oppførsel overfor verdensmesterne fra Canada.

Zimin mener at det russiske landslaget brøt en hellig regel som gjelder mellom forskjellige hockeylandslag.

- Når nasjonalsangene spilles skal begge lagene, vinnerne og taperne stå stille og høre nasjonalsangen til slutt. Hvorfor gjorde de ikke det? Jeg vet ikke. Det var barnslig oppførsel, sier Zimin, ifølge Expressen.

Han fortsetter:

- Jeg forstår ikke at de ikke kunne stå stille i tre minutter. Var det en protest. Eller hva var det, spør Zimin.

Det russiske landslaget kan vente seg en reaksjon og straff av det internasjonale ishockeyforbundet.