Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-vinner: - Jeg lå naken og gråt. Så ble det verre

McKayla Maroney avslører nye, grusomme detaljer i Larry Nassar-saken. Den tidligere amerikanske turnlegen er dømt til livstid i fengsel for overgrep.

BLE MISBRUKT: McKayla Maroney, her fra forrige uke. . Foto NTB Scanpix
BLE MISBRUKT: McKayla Maroney, her fra forrige uke. . Foto NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): VM- og OL-gullvinner McKayla Maroney (22) har vært sentral i rettssaken mot turnlege Larry Nassar.

Den amerikanske legen, som hadde ansvar for mange av USAs mest lovende turnere, er blitt dømt til livstid i fengsel for besittelse av seksuell fremstilling av barn og seksuelle overgrep mot flere av de aktive turnerne.

Det er minst 265 kjente ofre i den grusomme saken som har rystet turnmiljøet i USA.

Nassar var landslagslege for USAs turnlag fra 1996 til sommeren 2015. Det amerikanske turnforbundet ga Nassar sparken, men ventet fem uker før de varslet myndighetene etter at de hadde fått inn klager på landslagslegen.

- Jeg signerte akkurat dødsdommen din, sa dommer Rosemarie Aquilina til Nassar i rettssalen i Lansing i Michigan da han ble dømt i januar i år.

Hun sa at hans beslutning om å begå overgrepene var «presis, kalkulert, manipulerende, utspekulert og foraktelig».

SEKSUELLE OVERGREP: Den tidligere landslagslegen for de amerikanske kvinnelige turnerne, Larry Nassar, får sin straffeutmåling denne uka. Han skal ha innrømmet å ha utført seksuelle overgrep mot en rekke kvinner. Over 140 kvinner skal vitne mot legen. Tidligere stjerneturner Maroney McKayla inngikk en avtale med USA Gymnastics der hun får 100.000 ... Vis mer

- Det er en ære og et privilegium å dømme deg. Du fortjener aldri å sette foten utenfor et fengsel igjen. Du har ikke gjort noe for å kontrollere dine drifter, og overalt hvor du gikk ødela du de mest sårbare.

Nye detaljer

Et av de sentrale vitnene i saken mot Nassar, er den tidligere turneren McKayla Maroney. Den amerikanske stjernen, med både VM- og OL-gull på cven, har tidligere vært tilbakeholden om detaljer når hun har gitt intervjuer, men i et nytt intervju med NBC, gjengitt hos News.com, forteller hun nå om «den verste natta i mitt liv».

Det skjedde på et hotellrom i Tokyo i 2011. Maroney, som hadde blitt misbrukt i to år allerede av legen, hadde blitt gitt sovepiller til flyturen, og beskriver at hun våknet opp igjen på hotellrommet til Nassar.

DØMT: Larry Nassar. Foto: NTB Scanpix
DØMT: Larry Nassar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det tok tid før jeg forsto at han ikke behandlet meg som en lege. Jeg ble utsatt for et overgrep, sier Maroney til NBC.

Hun fortsetter:

- Det er den skumleste natta jeg har opplevd. Jeg lå naken og gråt på senga med han over meg. Jeg trodde at jeg skulle dø, og så ble det verre. Jeg følte at det ikke var ham, men at noen andre hadde tatt kontroll over kroppen hans. Da han var ferdig var jeg bare glad for at jeg kunne dra. Jeg følte at jeg hadde unnsluppet noe.

Dagen etter forteller Maroney at hun fortalte om episoden foran flere lagvenninner og en trener.

- Du beskriver i detalj det han gjorde med meg kvelden før, uttalte turneren Aly Raisman i bilen, men treneren var helt stille.

At treneren var helt stille kom garantert som et sjokk for jentene.

- Jeg bestemte meg i bilen dagen etterpå for å aldri snakke om dette igjen, sier Maroney til NBC.

Betalt for å være stille

Maroney var en av de første som snakket ut om Nassar-overgrepene. Det var metoo-kampanjen som fikk henne til å stå fram.

Samtidig sa Maroney, som var med på det amerikanske laget som vant OL-gull i London for fem år siden, at hun fikk betalt av USA Gymnastics for å tie om overgrepene.

En måned etter svarte USA Gymnastic at de ikke kom til å ta noen grep, til tross for at Maroney hadde brutt avtalen om å tie.

- Vi vil ikke kommentere den pågående saken ytterligere, la de til.

USA Gymnastics er den amerikanske turnsportens styrende råd.

Maroney la opp før OL i Rio i 2016. Det gikk et halvt år før den egentlig grunnen kom fram.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media