OL-vinner 20 centimeter fra døden

Truffet av spyd under trening. - Jeg ble sjokkert, sier han.

• Les også: Kvinne fikk spyd tvers gjennom foten

• Les også: Norsk funksjonær fikk spyd i hodet

Tsjekkiske Roman Sebrle, OL-vinneren i tikamp, var kun 20 centimeter fra døden da han ble truffet av et spyd under trening i Sør-Afrika.

32-åringens talsmann, David Travnicek, fortalte til nyhetsbyrået CTK mandag at spydet hadde gått inn i Sebrles skulder under trening lørdag.

- Hvis spydet hadde truffet 10 centimeter til venstre ville det ha punktert lungen. 20 centimeter høyre og det ville gått i halsen, skriver Sebrle, som også er verdensrekordholder, på sin hjemmeside.

Tikjemperen var på vei over treningsfeltet og innrømmer at han var helt i egne tanker da spydet traff.

- Jeg var kun fokusert på min egen trening og hadde fullstendig glemt at spydkasterne drev med kasttrening i andre enden av banen. Plutselig begynte folk å rope og før jeg klarte å reagere ble jeg truffet. Jeg tittet på skulderen og der så jeg spydet sitte. Jeg ble sjokkert, forteller han.

Ifølge tsjekkeren var kuttet 12 cm dypt, men ødela ingen muskler. Legene sydde 11 sting. Av den grunn fortsetter Sebrle oppkjøringen til innendørs-EM i Birmingham i England. Mesterskapet starter 2. mars.

NÆR DØDEN-OPPLEVELSE: Roman Sebrle, var kun 20 centimeter fra døden da han ble truffet av et spyd under trening i Sør-Afrika. Arkivfoto: FRABRICE COFFRINI/EPA/SCANPIX
NÆR DØDEN-OPPLEVELSE: Roman Sebrle, var kun 20 centimeter fra døden da han ble truffet av et spyd under trening i Sør-Afrika. Arkivfoto: FRABRICE COFFRINI/EPA/SCANPIX Vis mer

(NTB)