OL-vinner angrepet

Olympisk mester Dmitrij Solovjov (32) er innlagt på sykehus etter å ha blitt angrepet. Det melder flere russiske medier.

ANGREPET: OL-vinner Dmitrij Solovjov. Foto: Shutterstock/NTB
ANGREPET: OL-vinner Dmitrij Solovjov. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den russiske kunstløperen Dmitrij Solovjov skal ha blitt angrepet utenfor en karaokebar i Moskva sammen med kjæresten Anna Sidorova. Det skriver flere russiske medier, deriblant TV-kanalen MatchTV.

Solovjov skal ha fått skader i hodet og blitt sendt til sykehus. Han behandles nå får hodeskadene på nevrologisk avdeling ved Botkin-sykehuset i den russiske hovedstaden.

Ifølge den russiske kanalen er OL-vinneren fra Sotsji i 2014 ved bevissthet.

VITNE: Solovjovs kjæreste Anna Sidarova ble vitne til hendelsen. Foto: AP/NTB
VITNE: Solovjovs kjæreste Anna Sidarova ble vitne til hendelsen. Foto: AP/NTB Vis mer

- Ble sparket

Solovjov skal ifølge kjæresten ha forsvart henne etter at tre menn hadde kommet med ufine kommentarer mot henne og to andre venner.

- En av vennene mine ba om en lighter fra en gruppe på tre unge menn. Etter det oppsto en verbal krangel. Jeg prøver alltid å unngå slike øyeblikk, så jeg ville ikke snakke, sier Sidarova MatchTV.

Hun sier at kjæresten Solovjov så skal ha kommet ut og forsvart henne.

- En av dem dyttet plutselig Dmitrij mens han hadde hendene i lomma. Han falt bakover og traff døra til baren. «Dima» ble så liggende mens de sparket ham, forteller hun.

Ifølge Sidarova skal det bare har vært to av de tre mennene som var aggressive. De to skal ha blitt arrestert da politiet kom til stedet.

- Sjokkert

Flere i det russiske kunstløpmiljøet har uttrykt sin støtte til Solovjov.

- Dima er i alvorlig tilstand, på sykehuset. Han har hjernerystelse, alvorlige indre skader. Gudskjelov, er han i live, men de som gjorde det, bør selvfølgelig straffes fullt ut, sier den tidligere russiske kunstløperen Tatjana Navka.

Solovjovs langvarige partner på isen Jekaterina Bobrova er rystet over nyheten.

- Jeg har ikke ord. Jeg er veldig sjokkert over disse nyhetene. Dima er en nær venn, vi konkurrerte sammen i så mange år. Det er forferdelig at noe slikt skal skje. Jeg håper at han blir frisk raskt, og at alt går bra, sier Bobrova.

Solovjov vant OL-gull i lagkonkurransen under OL på hjemmebane i 2014. I 2018 ble det sølv i den samme øvelsen under OL i Pyeongchang. Han kan også skilte med seks individuelle EM-medaljer og én VM-medalje.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer