Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

TikTok

OL-vinner beklager frekk video

Kontoen ble lagt ned.

SLETTET: Disse videoene fra tidligere OL-vinner McKayla Maroney ble slettet fra TikTok. Video: McKayla Maroney/Rødt Kort. Vis mer

Tidligere turner McKayla Maroney, som vant lagkonkurransen med USA under sommer-OL i 2012, gikk på ei blemme da hun skulle publisere sitt første innlegg på videotjenesten TikTok.

- Jeg er så lei meg for at min TikTok ble tatt ned. Jeg har begått noen feil, men denne var stor. Jeg må gjøre det bedre, skriver den tidligere turneren på sin profil.

Årsaken til at profilen ble fjernet, var at Maroney ikke fulgte regelverket som er satt på tjenesten - og generelt på sosiale medier.

Seksuelt innhold

I TikTok sine retningslinjer står det at tjenesten forbyr alt innhold som inneholder, promoterer eller oppmuntrer til seksuelle overgrep, - misbruk, - utnyttelse eller seksuell vold. Ikke legg ut, del eller send eksplisitt innhold, seksuelt innhold eller nakenhet, står det.

Da hun skulle ta del i The Handstand Challenge, en viral trend på videotjenesten der man gjør en tolkning av å stå på hendene, valgte Maroney å gjøre dette i en sports-BH og treningstights.

I en annen video publisert kort tid etter, fulgte hun opp med en sexy dans der hun vrikket på rumpa og frontet store deler av brystpartiet.

Dermed fulgte videoene ikke reglene for nakenhet og seksuelt innhold, mener TikTok. Særlig den utringede toppen kunne være et problem, sier Maroney selv.

Videoen kan du se under.

- Min TikTok ble slettet, og de fortalte meg ikke hvorfor, men jeg vet hvorfor. De likte ikke toppen min. Neste gang tar jeg en pologenser på, også gjør vi det på nytt. Jeg prøver å være på TikTok, det betyr veldig mye for meg, sier hun i en video.

Om Maroney også mente at toppen var for utringet, vites ikke. Etter at kontoen ble gjenopprettet, brukte hun resten av kvelden på å publisere flere videoer der hun danset rundt i den samme toppen.

- I ekte McKayla-stil, skriver en Twitter-bruker.

- Gud velsigne henne som ikke bryr seg, følger en annen opp.

Nassar-saken

24 år gamle Maroney måtte legge sportskarrieren på hylla allerede i 2016 på grunn av skader. Likevel har ikke den unge kvinnen ligget på latsiden, og har hatt flere TV-opptredener i serier som Hart of Dixie, Bones og Superstore.

I biografien på sin egen Instagram-profil, som ble for alvor kjent da hun publiserte et rumpebilde av seg selv i stringtrusa i 2017, står det også at musikk er på vei. Det betyr vel at den tidligere turneren går mot en artistkarriere.

Maroney var også en av flere som ble misbrukt av turnlegen Larry Nassar. I 2017 sto Maroney fram og fortalte om hennes livs mareritt - da turnlegen overgrep seg på henne allerede som 13-åring.

Mer om det her: