OL-vinner beskylder Gunn-Rita for doping

- Jeg bør saksøke henne, sier Dahle Flesjå.

RASER: Gunn-Rita Dahle Flesjå sier hun vil ta opp beskyldningene med Sabine Spitz ansikt til ansikt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
RASER: Gunn-Rita Dahle Flesjå sier hun vil ta opp beskyldningene med Sabine Spitz ansikt til ansikt. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIXVis mer

||| Bare tre uker før EM anklager Tysklands OL-gullvinner Sabine Spitz igjen sin norske sykkelrival Gunn-Rita Dahle Flesjå for dopingbruk.

Det er i et intervju med det amerikanske sykkelmagasinet Velo News at Spitz nok en gang gir uttrykk for at hun tror Dahle Flesjå har brukt doping. Spitz blir spurt om hun på bakgrunn av den norske jentas alle seirer, mistenkte henne for doping.

- Ja, ja. Det gjorde jeg. Hun vant alltid med så mye. Når du ser en utøver vinne mange minutter foran resten av rytterne, virker det helt umulig, sier Spitz.

Også da Dahle Flesjå tok OL-gull i 2004 rettet Spitz anklager mot den norske terrengsyklisten.

- Egentlig skulle vi saksøkt en slik person. Det er jo ødeleggende. Men vi orker ikke bruke så mye energi på det. Drar jeg til EM neste måned, kommer jeg imidlertid til å snakke med henne ansikt til ansikt, sier Dahle Flesjå til VG.

- Det er klart jeg reagerer sterkt på slike beskyldninger. Det må tas på alvor, selv om det ikke er noen form for hold i det, fortsetter den norske gulljenta.

(NTB)

OL-GULL: Tyske Sabine Spitz tok gull i Beijing-OL. Foto: REUTERS
OL-GULL: Tyske Sabine Spitz tok gull i Beijing-OL. Foto: REUTERS Vis mer