OL-vinner fratatt Jaguar etter Twitter-melding

Kom med homsehets fra tv-stolen.

TRE OL-GULL: Stephanie Rice viser her fram gullmedaljen hun vant på 200 meter medley i Beijing-OL. Foto: Thomas Kienzle/AP
TRE OL-GULL: Stephanie Rice viser her fram gullmedaljen hun vant på 200 meter medley i Beijing-OL. Foto: Thomas Kienzle/APVis mer

|||(Dagbladet): Den australske svømmeren Stephanie Rice - som vant tre OL-gull i Beijing for to år siden - har havnet i bråk med sponsoren Jaguar etter at hun skrev en Twitter-melding lørdag kveld.

Hun satt engasjert foran tv-skjermen da Australia slo Sør-Afrika i rugby, og skrev følgende på Twitter-sida si:

«Suck on that f--gots.»

Meldingen er siden fjernet fra profilen, men ikke tidsnok til å unngå trøbbel. Bilfabrikanten Jaguar ønsker nemlig ikke å bli assosiert med ordet faggots, som er en nedsettende beskrivelse av homofile.

- Jaguar Australia har terminert avtalen med Stephanie Rice, som har vært en ambassadør for Jaguar i Australia siden starten av 2010, sier selskapets sjef Kevin Goult ifølge Reuters.

Det er foreløpig uklart om hun mister sponsorinntekter som følge dette, men hun må i hvert fall levere inn luksusbilen hun har kjørt med siden avtalen ble inngått.

Nå beklager også Rice at hun skrev meldingen på mikrobloggsida.

- Jeg skrev en kommentar på Twitter i gledesrus lørdag kveld. Jeg mente ikke å fornærme noen og ber om unnskyldning, skriver hun i en kort melding på sin hjemmeside.