Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-vinner har gått ned seks kilo

Sliter før Kollen-VM.

TUNG SESONG: Evi Sachenbacher-Stehle har slitt med mageproblemer og har lagt om kostholdet. Her sammen med sprintvenninne Claudia Nystad etter lagsprinten i fjorårets OL. Foto: JOHN MABANGLO/EPA
TUNG SESONG: Evi Sachenbacher-Stehle har slitt med mageproblemer og har lagt om kostholdet. Her sammen med sprintvenninne Claudia Nystad etter lagsprinten i fjorårets OL. Foto: JOHN MABANGLO/EPA Vis mer

Direkte 13.30: Følg sprinten i vårt VM-studio

(Dagbladet): For ett år siden sto Evi Sachenbacher-Stehle med en olympisk gullmedalje rundt halsen, etter å ha vunnet lagsprinten sammen med Claudia Nystad.

Under dagens VM-sprint vil hun trolig ligge på hotellsenga i Oslo.

Hele denne sesongen har blitt spolert av en mystisk sykdom.

Kostholdsendring Verden kan raskt bli snudd opp-ned for idrettsutøvere, som hele tida trener og konkurrerer på grensa av det kroppen tåler. Og når kroppen plutselig får nok - er det stopp.

Legene har ikke klart å gi Sachenbacher-Stehle noen diagnose ennå, annet enn at hun brått har vist en intoleranse for matvarer som glukose, egg og hvete.

- Jeg har endret kostholdet mitt ganske raskt, sier hun ifølge ZDF.

For kvinnen i gata trenger ikke det by på noen problemer, men for en toppidrettsutøver er det verre. Den tyske landslagstreneren Jochen Behle forteller at Sachenbacher-Stehle har gått på et dramatisk vekttap.

- Kostholdsendringene hennes tok fra henne mye styrke. Du kan se at hun er blitt mindre. Før veide hun normalt sett 56 kilo og i stressede situasjoner som OL og VM var hun nede i 53 kilo. Nå veier hun 50, sier Behle.

50. plass på Konnerud Og med mindre muskelmasse blir det vanskelig å hevde seg. Hennes beste plassering i verdenscupen individuelt denne sesongen er niendeplassen fra 10-kilometeren i Rybinsk. I sprinten på Konnerud på søndag endte hun på 50. plass.

Derfor er hun ikke spesielt optimitisk før VM.

Det er foreløpig ikke bestemt hvilke distanser hun skal gå, men det er trolig snakk om den doble jaktstarten på lørdag og kanskje også stafetten. Hun trives likevel i den norske VM-byen.

- Det er veldig spesielt å være med på VM i Oslo. Nordmenn er helt gale når det gjelder vintersport. Dette kan kanskje sammenliknes med fotball-VM i Brasil, sier hun til xc-ski.de.

TRIVES I OSLO: Evi Sachenbacher-Stehle mener ski-VM i Norge er som fotball-VM i Brasil. Foto: FREDRIK SANDBERG/AP/SCANPIX
TRIVES I OSLO: Evi Sachenbacher-Stehle mener ski-VM i Norge er som fotball-VM i Brasil. Foto: FREDRIK SANDBERG/AP/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling