Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kikkan Randall

OL-vinner Kikkan Randall har fått brystkreft

Tidligere langrennsløper Kikkan Randall (35) er rammet av brystkreft, melder TV 2. Amerikaneren vant OL-gull på kvinnenes lagsprint i februar.

KREFTRAMMET: Kikkan Randall og Jessica Diggins tok OL-gull sammen. Nå er førstnevnte rammet av brystkreft. Foto: AP Photo/Patrick Semansky
KREFTRAMMET: Kikkan Randall og Jessica Diggins tok OL-gull sammen. Nå er førstnevnte rammet av brystkreft. Foto: AP Photo/Patrick Semansky Vis mer

Randall bekreftet selv nyheten på Instagram onsdag.

- Det er skremmende å få en kreftdiagnose. jeg har lurt hver dag på hvordan dette kunne skje meg. Men jeg har lovet meg selv å være positiv og aktiv gjennom behandlingen, skriver 35-åringen.

- Selv om prognosen er god, kommer livet mitt til å forandres i månedene som kommer.

Den tidligere skiløperen er i hjembyen Anchorage i Alaska for behandling. Hun startet sin første cellegiftkur mandag.

Sammen med Jessica Diggins tok Randall et overraskende gull i kvinnens lagsprint i vinter-OL i Pyeongchang i februar. Det var USAs første OL-gull i langrenn.

35-åringen la opp etter årets sesong. Hun har tidligere vunnet et VM-gull i lagsprint (2013) og verdenscupen sammenlagt i sprint tre ganger.

I 2008 ble hun diagnostisert med Factor V Leiden, som er en genetisk mutasjon som forsterker sjansen for alvorlig blodpropp.