Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-vinner legger opp

Siren Sundby (23) mistet makkeren og dropper Beijing-OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Olympisk seilvinner Siren Sundby kommer likevel ikke til å forsvare OL-gullet i Beijing om to år. Hun legger opp i en alder av bare 23 år fordi hun ikke har funnet en ny makker etter  Karianne Melleby.

Siren Sundby tok OL-gullet i Aten aleine i Europa-jolle. I Beijing skulle Sundby satse i 470-klassen sammen med Karianne Melleby.

Aftenposten forteller i dag at ny OL-satsing er skrinlagt fordi Karianne Melleby er blitt gravid og Siren Sundby ikke har funnet ny makker.

-Det er nok ikke korrekt. Jeg sa fra til Siren i vinter at jeg ikke blir med videre på grunn av familieplanlegging. Siren har nå bestemt seg for hva hun gjør med egen karriere. Pr. i dag er jeg definitivt ikke gravid, men familieplanleggingen går fortsatt bra, sier en sommerblid Karianne Melleby til Dagbladet.no

- Det blir for kort tid å forberede seg sammen med ny makker. Da måtte jeg hatt garanti for nytt OL-gull. Femteplasser er ikke noe å trakte etter når jeg allerede har gull, sier Siren Sundby til Aftenposten.

Sivilingeniør

I tillegg til sivilingeniørstudiene i København, skal OL-mesteren bakke opp kjæresten Christopher Gundersen. Han satser mot OL i Beijing i 49er-klassen sammen med Frode Bowin. Samme Bowin seilte 49er i Aten sammen med Siren Sundbys bror Kristoffer. Han har hoppet av toppsatsingen fordi han ble pappa nylig.

-Barnet skal hete Hannah Siren Sundby. Og jeg er stolt tante, sier navneoriginalen.

 SLIK JUBLER EN OL-VINNER:  Siren Sundby i sin Europajolle etter at gullet var sikret i Aten 2004. Hun er Norges andre kvinnelige OL-mester i seiling. Da Linda Andersen vant samme klasse i Barcelona-OL 1992, var hun Norges første kvinnelige gullvinner i et sommer-OL noen gang. Foto: Scanpix.
SLIK JUBLER EN OL-VINNER: Siren Sundby i sin Europajolle etter at gullet var sikret i Aten 2004. Hun er Norges andre kvinnelige OL-mester i seiling. Da Linda Andersen vant samme klasse i Barcelona-OL 1992, var hun Norges første kvinnelige gullvinner i et sommer-OL noen gang. Foto: Scanpix. Vis mer