Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-vinner legger seg flat etter brystvorte-angrep: - Skal oppsøke hjelp

Grant Hackett beklager.

BEKLAGER: Den tidligere svømmestjerna Grant Hackett skapte overskrifter nylig da han angrep en medpassasjer om bord på et fly. Nå legger han seg flat. Foto: Sam Simmonds/Polaris
BEKLAGER: Den tidligere svømmestjerna Grant Hackett skapte overskrifter nylig da han angrep en medpassasjer om bord på et fly. Nå legger han seg flat. Foto: Sam Simmonds/Polaris Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tidligere OL-vinneren og svømmeren Grant Hackett (35) fra Australia sto for en skandale da han tidligere i april var stupfull og angrep en annen passasjer om bord på et fly.

Hackett - med ti VM-gull og tre OL-gull på CV-en - var så beruset av han måtte fraktes av flyet i en rullestol, men det var foranledningen som skapte mest drama.

Nå bryter han stillheten og forklarer meg egne ord det som skjedde, skriver australske News.com.

- Jeg kom på flyet. En mann tok setet sitt bakover, og jeg sa: «Kan du være så snill å ta stolryggen opp?». Jeg fornærmet ham. Det var ikke hensikten. Resten er historie, sier Hackett.

- Dro hardt Den fornærmede personen - som ønsker å være anonym - har fortalt at det ble fysisk kontakt mellom de to flypassasjerene.

- Deretter tok han hendene på brystet mitt og dro hardt i brystvortene mine. Jeg ble sjokkert, har den fornærmede passasjeren tidligere uttalt til Herald Sun.

Konfrontert med spørsmål om brystvorte-angrepet, forteller Hackett:

- Fra mitt perspektiv, så gjorde jeg ikke det. Jeg kan ikke forklare hvordan den andre personen oppfattet det. Men andre rundt meg støtter min forklaring, sier Hackett.

Den gamle svømmestjerna fortsetter:

Foto:  AFP PHOTO / HERALD-SUN
Foto: AFP PHOTO / HERALD-SUN Vis mer

- Om jeg mente å berøre ham på en upassende måte? Hvis jeg faktisk gjorde det, så beklager jeg. Det var aldri meningen. Jeg har seinere snakket med denne mannen og hans partner, jeg har beklaget og hatt en god tone med dem. Vi har lagt dette bak oss nå.

Hjelp OL-vinneren forteller at han har tilbudt seg å donere penger til et veldedig formål etter den fornærmede passasjerens ønske.

Hackett har også innrømmet at vil oppsøke hjelp for å unngå å havne i trøbbel igjen.

- Jeg skal oppsøke hjelp. Jeg vil ha et lykkelig liv og jeg har to små barn som jeg elsker. De er for unge til å skjønne alt dette, men jeg vet at det finnes noe som heter internett. Én dag vil de forstå hva jeg har gjort og jeg må sette meg ned og snakke med dem, sier Hackett.

35-åringen forteller at han fortsatt ønsker å være en ressurs for det australske svømmelandslaget.

Hackett la opp som svømmer i 2008.

Han er kanskje mest kjent for OL-gullene fra 2000 og 2004 på distansen 1500 meter fri. Australieren er nevnt som en av historiens beste på distansen.

SANKET MEDALJER: Australias Grant Hackett fra VM i 2005. Foto:   REUTERS/Wolfgang Rattay
SANKET MEDALJER: Australias Grant Hackett fra VM i 2005. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!