VM-FAVORITTER: De norske lettvektsroerne Are Strandli (foran) og Kristoffer Brun har vært på pallen i samtige regattaer siden OL i London. Roveteranen Olaf Tufte mener at gutta i øyeblikket er pekepinnen på perfekt roing. Foto: Roy Wahlstrøm
VM-FAVORITTER: De norske lettvektsroerne Are Strandli (foran) og Kristoffer Brun har vært på pallen i samtige regattaer siden OL i London. Roveteranen Olaf Tufte mener at gutta i øyeblikket er pekepinnen på perfekt roing. Foto: Roy WahlstrømVis mer

OL-vinner Olaf Tufte: - Are (27) og Kristoffer (27) er verdens råeste roere

Tror på norsk VM-gull.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

ÅRUNGEN (Dagbladet): Ti dager før ro-VM starter i franske Aiguebelette framstår den norske doublesculleren i lettvekt som en sterk medaljebåt. Så sterke er de nå at roveteranen Olaf Tufte (39)  bruker dem som forbilder og målestokk på kvalitet.

- Nå presterer de maks verdenstopp på hver eneste trening. De er så stabile. Derfor trener jeg så mye jeg kan med dem for tiden, sier Olaf Tufte til Dagbladet.

Den doble verdens- og olympiamesteren har vært med en stund, og 39-åringen har således et godt trenet blikk for hva som er bra og perfekt roing.

Nå mener han at Are Strandli og Kristoffer Brun har perfeksjonert sin utførelse av sporten - og med en overførbar prognose vet han hvor fort han selv må ro for å prestere i verdenstoppen i tungvekt.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn