Klete Keller:

OL-vinner pekes ut som demonstrant

Klete Keller, olympisk mester i svømming, pekes ut som en av deltakerne under stormingen av Kongressen forrige uke.

AVSLØRES: OL-vinner Klete Keller skal angivelig være blant de som stormet Kongressen. Video: Rødt Kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nettstedet Svimswam var først ute med saken om den doble olympiske mesterens angivelige deltakelse i opptøyene. Historien har senere blitt slått fast av Washington Post. Anerkjente New York Times er også blant mediene som har skrevet om saken.

Den tidligere svømmeren har blitt identifisert i en video fra innsida av Kongressbygningen. 38-åringen bar en amerikansk landslagsjakke under opptøyene og risikerer nå å dømmes på flere punkter.

Ifølge Washington Post skal jakka ha vært en av årsakene til at gamle lagkamerater, trenere og annet støtteapparat enkelt har identifisert Keller.

PROFIL: Klete Keller fra 2005. Foto: NTB
PROFIL: Klete Keller fra 2005. Foto: NTB Vis mer

Stor oppmerksomhet

OL-gullvinneren skal være en av demonstrantene som stormet Kongressen, mens Joe Biden og Kamala Harris offisielt skulle stemmes fram som president og visepresident onsdag forrige uke.

En samlet Kongress måtte rømme og det oppsto fullstendig kaos i Washington D.C forrige onsdag. Flere Donald Trump-tilhengere stormet Kongressen og gjorde den seremonielle seansen til blodige og livsfarlige opptøyer. Til sammen fem personer døde etter opptøyene.

Swimswam oppgir at Keller blir identifisert på bilder fra journalisten Julio Rosas. Ifølge nettstedet har Keller blitt identifisert av tolv personer med nære koblinger til amerikansk svømming.

På videoen ser man det som skal være Keller stå med ryggen mot en gruppe politi som forsøker å kontrollere demonstrantene.

- Vi var ikke klar over dette og kan ikke bekrefte om det er riktig, sier en talsperson for Det amerikanske svømmeforbundet til Washington Post.

- Vi respekterer privatpersoners rett til å protestere fredfullt, men støtter på ingen måte handlingene til demonstrantene ved Kongressen forrige uke, legger talspersonen til.

Fem medaljer

Keller har slettet alle sine kontoer på sosiale medier. Der skal han angivelig ha delt mye Trump-vennlig innhold.

Den olympiske mesteren har ikke kommentert sin angivelige deltakelse under opptøyene og har ikke vært tilgjengelig for kommentarer de siste dagene.

Klate Keller tok fem OL-medaljer på til sammen tre leker. Blant annet gull under OL i Sydney 2000 og i Aten fire år senere.

Svømmeren har tidligere fortalt om at han har hatt det tøft med å vende seg til livet etter karrieren og har lenge vært en kjent Trump-tilhenger.

I et intervju med Usaswimming i 2018 fortalte Keller at han ble arbeidsløs og hjemløs etter skilsmissen med kona i 2014. 38-åringen skal da ha bodd i en bil.

Demonstrantene som blir dømt etter opptøyene risikerer fengsel i opptil 20 år, skriver svenske Expressen, som siterer nettsida Slate.

Ifølge flere medier skal Keller ha jobbet i eiendomsfirmaet Hoff & Leigh inntil nylig. Firmaet opplyser nå at de ikke lenger har et arbeidsforhold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer