MÅLTØRKE: Fernando Torres (t.h) sliter ikke bare med manglende fart, han scorer heller ikke like mye som før. Her bommer han mot Fulham osndag, og nå har spanjolen gått over ti timer uten nettkjenning. Foto: REUTERS/Eddie Keogh / NTB Scanpix
MÅLTØRKE: Fernando Torres (t.h) sliter ikke bare med manglende fart, han scorer heller ikke like mye som før. Her bommer han mot Fulham osndag, og nå har spanjolen gått over ti timer uten nettkjenning. Foto: REUTERS/Eddie Keogh / NTB ScanpixVis mer

OL-vinner sier han kan fikse Torres på to uker

Er avskrevet av ekspertene.

• Fotballstudio i morgen kl. 13.45: West Ham  - Chelsea

(Dagbladet): Premier League-ekspertene Gary Neville og Alan Hansen er for en gang skyld enige:

Fernando Torres blir aldri den samme igjen, fordi 28-åringen har mistet farten.

Det er helt feil, mener tidligere sprinter og OL-vinner Darren Campbell.

Til Daily Telegraph sier sprintttreneren at bare to uker med intensiv trening skal være nok for å få tempoet tilbake hos Spania-spissen.

- Jeg er sikker på at jeg kan fikse ham. Det trenger ikke å ta lang tid, fordi disse gutta er i ekstremt god form. Det er det flotte med å jobbe med fotball- og rugbyspillere, du trenger ikke å bekymre deg for grunnformen. Du bare går inn og lærer bort rå hurtighet, sier Campbell.

Eksplosivitet 39-åringen vant EM-gull på 100 meter i 1998, og var to år seinere med på Storbritannias gullag på 4 x 100 meter stafett.

Campbell tror at Torres' problemer stammer fra skadene han pådro seg i 2010. Han skisserer opp styrketrening og sprintøvelser som rett medisin for Torres, nøkkelen er større og sterkere muskler.

- Det er derfor sprintere løfter vekter, de trenger eksplosive muskler og hurtighet, sier Campbell.

Som fotballekspertene peker Campbell på episoden mot Manchester City forrige helg, da Torres tapte en todelt duell både mot Vincent Kompany og den noe tregere James Milner.

- Torres spiller som om han fortsatt tror han er rask, noe han defintivt ikke er, sier Campbell.

Prøver for hardt Eks-sprinteren er for tida hyret av fotballklubben Cardiff og flere rugbyklubber, og kjenner Torres fra økter han gjennomførte i Chelsea da Andre Villas-Boas var manager der forrige sesong.

- Jeg hadde to-tre økter med Fernando, og da så jeg selvtilliten komme tilbake. Det største problemet ved å miste fart er at du ikke klarer å gjøre det du gjorde før. Så prøver du hardere, men det virker mot sin hensikt. Hvis du ønsker å være rask innebærer det at du kan slappe litt av. sier Campbell.

Geir Håvard Hjelde er fysisk trener i Rosenborg og via TV-skjermen har han registrert forandringene på Torres i Liverpool og Chelsea. På Anfield scoret han 81 mål på 142 kamper, i London-klubben er tallene 19 og 82.

- Jeg har sett Torres på TV, jeg ser at han ikke har det sammme steget som tidligere. Men det kan skyldes mange faktorer, sier Hjelde til Dagbladet.

30 til 32 år - Det er tidlig å miste farta som 28-åring?

- Det er for tidlig, det er mer normalt når spillere blir 30 til 32 år, sier Hjelde.

På generelt grunnlag mener Hjelde at følgende må sjekkes når en spiller mister tempoet: Er det skader eller noe feil med kropp og muskulatur? Er spilleren overbelastet eller mangler utholdenhet?

- Det må også sjekkes at det ikke er andre mangler i kroppen, at vitaminer, mineraler, kosthold og resten av helsa er på plass.

Samhandling - Er det mulig å fikse dette på to uker?

EUROPAMESTER: Her feirer Darren Campbell seieren på 100 meter i EM-finalen i Budapest i 1998. Nå vil han hjelpe fotballspillere med løping. Foto: Jerry Lampen / REUTERS / NTB Scanpix
EUROPAMESTER: Her feirer Darren Campbell seieren på 100 meter i EM-finalen i Budapest i 1998. Nå vil han hjelpe fotballspillere med løping. Foto: Jerry Lampen / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

- Du får ikke gjort så mye, men det kommer an på hva årsaken er. Hvis muskulaturen er problemet, så kan 14 dager være nok, sier Hjelde.

I kjent RBK-stil minner Hjelde også om samhandlingens rolle.

- Hvis fotballspillere samhandler godt, så blir spillerne hurtigere. Dersom timingen mellom pasningslegger og mottaker er god, så blir spillerne hurtigere. Da spiller de hverande gode, og utnytter farta mellom seg godt.