Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Friidrett, doping:

OL-vinner testet positivt

Dawn Harper-Nelson utestengt i tre måneder.

TESTET POSITIVT: Dawn Harper-Nelson fra USA. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Damir Sagolj
TESTET POSITIVT: Dawn Harper-Nelson fra USA. Foto: NTB Scanpix/REUTERS/Damir Sagolj Vis mer

Dawn Harper-Nelson, gullvinner på 100 meter hekk under OL i 2008, har akseptert en tre måneder lang utestengelse for å ha inntatt et forbudt stoff.

Amerikaneren testet positivt på hydroklortiazid 1. desember i fjor.

– Jeg tar det fulle og hele ansvaret for feilen jeg har gjort. Jeg har lært en verdifull lekse, og dette er en påminnelse til alle utøvere om å dobbeltsjekke all medisin man får i seg, sier 32-åringen, som tok gull i Beijing-OL.

Det amerikanske antidopingbyrået (USADA) har godtatt Harper-Nelsons forklaring i saken. Hekkeløperen har forklart at det forbudte stoffet har kommet inn i kroppen hennes gjennom en blodtrykksmedisin.

– Jeg ble nylig sendt på sykehus. Der skrev legen ut medisin til meg for høyt blodtrykk. Denne medisinen er ikke prestasjonsfremmende. Jeg skjulte aldri bruken av denne medisinen, men jeg forsto ikke at min bruk av den ikke var i tråd med gjeldende antidopingregler, sier 32-åringen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling