SKAL HEDRE DALE OEN: Sørafrikanske Cameron van der Burgh, som tok gull på Dale Oens favorittøvelse, 100 m bryst, under London-OL. Foto: REUTERS/Mohammed Dabbous
SKAL HEDRE DALE OEN: Sørafrikanske Cameron van der Burgh, som tok gull på Dale Oens favorittøvelse, 100 m bryst, under London-OL. Foto: REUTERS/Mohammed DabbousVis mer

OL-vinnere til Bergen for å hedre Dale Oen

Stiller i Bergen Swim Festival i april.

OL-mesterne Cameron van der Burgh og Daniel Gyurta stiller i Bergen Swim Festival til våren for å hedre avdøde Alexander Dale Oen.

Dale Oen døde på en treningssamling i USA 30. april i fjor. Bortgangen gjorde at svømmefestivalen i Bergen ble avlyst i fjor, men i år skal det arrangeres som et minnestevne for den norske svømmestjernen.

Arrangøren opplyser i en pressemelding at både Cameron van der Burgh og Daniel Gyurta skal delta. I tillegg stiller flere av Norges beste svømmere, som Ingvild Snildal og Sara Nordenstam.

Van der Burgh tok gull på Dale Oens spesialøvelse, 100 meter bryst, i London-OL. Gyurta vant 200-meteren. Dale Oen ble verdensmester på 100 meter bryst i VM i 2011 og var en av de store forhåndsfavorittene i OL før det tragiske dødsfallet.

Bergen Swim Festival arrangeres 19.-21. april.

(NTB)