Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-vinnere utskjelt av pressen

Det er vanskelig å gjøre alle til lags. Julija Berezjnaja og Anton Sikharulidze ble utskjelt av en russisk journalist fordi de snakket engelsk på pressekonferansen etter OL-gullet i parløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dere bør skamme dere som ikke snakker deres eget språk, raste journalisten da paret begynte å besvare spørsmål på engelsk i stedet for å snakke russisk og overlate resten til tolken.

- Dere har ikke respekt for landet eller folket deres, ropte journalisten, og fikk Sikharulidze til å sprekke.

- Hvis du snakker til meg på den måten, så vil jeg aldri mer prate med deg, uansett språk, ropte han tilbake.

Stakkars Berezjnaja og Sikharulidze har det ikke lett. De har overvunnet alvorlige skader og mye motgang og sikret seg OL-gull, men våknet opp til avisoverskrifter som gjorde dem til tyver, ikke mestere. Både amerikanske og canadiske aviser mente det var et ran da dommerne snøt Jamie Sale/David Pelletier for seieren.

Treneren Tamara Moskvina, som nå har trenet fire OL-vinnere i parløp, var blant de få som talte russernes sak.

- Jelena og Anton har mye større hurtighet enn canadierne. De har bedre fotarbeid, flere variasjoner, og løftene er mer kraftfulle, sa hun, og kommenterte også disputten med det russiske pressekorpset.

- Nå er vi i Nord-Amerika, og storparten av journalistene er fra USA eller Canada. Klart at de måtte snakke engelsk, sa Moskvina.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!