OL-vinnerne vakler mot VM

De mannlige skiskytterne ble nummer tre på stafetten.

For tredje gang på rad spolerte Norge vinnersjansene på grunn av laber innsats på standplass. Den norske kvartetten var 38,5 sekunder bak vinnerlaget Frankrike. Tyskland tok annenplassen.

Frankrike og Tyskland pådro seg bare tre ekstraskudd hver på fire etapper. Det er en sterk prestasjon. Norge hadde to strafferunder og 11 ekstraskudd. Med et par skudd mindre hadde laget vunnet som det ville.

Ble stresset

Plassen på pallen kan de to som gikk først takke Egil Gjelland og Ole Einar Bjørndalen for. Halvard Hanevold og Frode Andresen presterte nemlig to strafferunder og ti ekstraskudd. Gjelland og Bjørndalen klarte seg med ett ekstraskudd til sammen.

- Det er selvsagt for dårlig skyting, men jeg sliter litt og har vært ustabil i det siste. Jeg ble nok litt stresset på stående da det sto igjen tre blinker og tre skudd, innrømmet Hanevold.

- Beina mine begynte å riste på stående skyting. Derfor var det like godt å skyte fort. Jeg prøvde så godt jeg kunne, men det ble dessverre ikke bra nok, beklaget Andresen.

Mangler fres

Gjelland er nesten tilbake der han var før sykdommen satte ham ut av spill. Ett ekstraskudd på stående er godkjent.

- Men farten kan enda bli bedre. Jeg har ikke den helt store fresen i sporet.

Det hadde Ole Einar Bjørndalen, som var to sekunder bak Raphael Poiree i langrennstid. Franskmannen hadde beste tid og gikk sitt lag inn til den første verdenscupseieren denne sesongen.

- Det går fortere og fortere, og vi har råd til å misse i tre stafetter til før VM. Det er VM-stafetten som teller, og i løpet av de neste to månedene skal vi luke vekk feilene, lovet Bjørndalen.

Tysklands Ricco Gross gikk ut 11,7 sekunder foran Frankrike på siste etappe, men tross feilfri skyting klarte han ikke å holde Poiree bak seg. Som i Oberhof forrige uke sprakk Gross, og tyskerne måtte tåle en - for dem - svært skuffende annenplass på hjemmebane.

(NTB

GULLGUTTA: Frode Andresen, Halvard Hanevold, Ole Einar Bjørndalen og Egil Gjelland med gullmedaljene sine etter stafettseieren i Salt Lake City.