Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

OL-vrakede Anette Sagen besvimte på flyet

Risikerer fem måneders pause.

TRØBLETE SESONG:  Anette Sagen. Foto: Bjørn Langsem
TRØBLETE SESONG: Anette Sagen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Anette Sagen (29) var langt nede da hun ikke ble tatt ut til OL i Sotsji. Resultatene har ikke vært i nærheten av hva profilen er god for.

Nå og da har hun snakket om ei vond skulder som årsak til at hun ikke får ut makshoppene sine. Til Aftenposten i dag avslører hun for første gang bakgrunnen for den vonde skuldra.

Flydrama - Jeg var på ferie på Hawaii i mai 2012, blant annet sammen med den amerikanske hopperen Lindsay Van, som skal til OL, og hennes kjæreste. Vi skulle dra hjem med nattfly etter en uke, og var hele dagen på stranda før avreise. Jeg var litt for sløv og fikk ikke i meg nok vann og mat. På flyet fikk jeg blodtrykksfall da jeg reiste meg, forteller hun til Aftenposten.

Sagen gikk i gulvet i forbindelse med et toalettbesøk.

- Jeg var borte i noen sekunder og fikk oksygenmaske, sier hun til avisa. En ambulansemedarbeider kom til, og rådet henne til å spise og drikke.

Sagen merket først ikke noe til den vonde skuldra hun pådro seg i flydramaet, før under mellomlanding i Paris. Den var delvis kommet ut av ledd.

Genetiske problemer Tidligere har Sagen fortalt Dagbladet at hun har genetisk dårlige skuldrer. Hun har allerede operert ei skulder, nå kan det bli aktuelt med den andre også.

Landslagssjef for de kvinnelige hopperne, Christian Meyer, bektrefter at Sagen har vært åpen om Hawaii-historien.

Til Dagbladet sier han torsdag formiddag:

- Vi har diskutert hva vi bør gjøre med skuldra. Hun har tidligere operert den andre med hell. Nå kan det bli aktuelt med en ny operasjon. Trolig vil hun få et opphold fra hoppingen på fire-fem måneder.

TRENER:  Christian Meyer (til høyre) bekrefter at Anette Sagen har vært åpen om den trøblete skuldra. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
TRENER: Christian Meyer (til høyre) bekrefter at Anette Sagen har vært åpen om den trøblete skuldra. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Sagens situasjon blir vurdert fra uke til uke. I verste fall er sesongen over. Men det kan også være at hun legger seg under kniven utpå vårparten. Målet er VM i Falun neste år.

Småskader Norges Idrettsforbund har invitert Sagen til OL, som gjest. Hva hun har gjort for kvinnehopp, vil for alltid være hugget inn i stein.

- For to år siden hadde jeg regnet med henne i OL, påpeker Meyer.

- Men hun har vært plaget av småskader hele sesongen. Derfor har hun ikke fått gjort det som kreves for å prestere på et høyt, internasjonalt nivå. Resultatmessig var det ikke mye å diskutere. Men ingenting hadde vært morsommere enn å ha med en Anette i kjempeform.

Japanske Sara Takanashi er favoritt til å vinne OL-gull i Sotsji.

HOPPLANDSLAGET:  Anette Sagen har vært fronfigur på det norske hopplandslaget i flere år.  Fra venstre: Helena Olsson Smeby, Gyda Enger, Maren Lundby, Sagen og Line Jahr. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
HOPPLANDSLAGET: Anette Sagen har vært fronfigur på det norske hopplandslaget i flere år. Fra venstre: Helena Olsson Smeby, Gyda Enger, Maren Lundby, Sagen og Line Jahr. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart