Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stabæk tok tre etterlengtede poeng

Ola (19) storspilte, scoret to og senket Lillestrøm

Stabæks unggutter sendte laget ut av bunnstriden. Lillestrøm er på nedrykksplass etter et nytt tap.

TALENT: Ola Brynhildsen kan ha en lovende fremtid. Mandag sto 19-åringen frem og scoret to mål i bunnkampen mot LSK. Foto: NTB scanpix
/ Åserud, Lise
TALENT: Ola Brynhildsen kan ha en lovende fremtid. Mandag sto 19-åringen frem og scoret to mål i bunnkampen mot LSK. Foto: NTB scanpix / Åserud, Lise Vis mer
  • Stabæk - Lillestrøm 3-2 (1-1)

(Dagbladet): - Det er surrealistisk, sa Ola Brynhildsen (19) til Eurosport etter kampen.

Unggutten var svært delaktig da Stabæk tok sesongens første seier.

- Det var utrolig deilig og viktig. Det er viktig for selvtilliten og nå skal vi bare fortsette i dette sporet. Det er god følelse, fortalte midtbanespilleren, som noterte seg for to flotte scoringer mot LSK.

Bunnstrid

Både Stabæk og Lillestrøm lå helt nede i bunnstriden før kveldens kamp. Kun Start var bak de to lagene på tabellen, som begge har hatt en svært tøff start på årets sesong.

Med fire poeng hver etter seks kamper kunne både Stabæk og Lillestrøm sårt trenge tre poeng, og det var hjemmelaget som kom til kampens første sjanse. 17 minutter ut i oppgjøret fikk Vadim Demidov avsluttet med hodet, men ballen snek seg en liten meter utenfor.

Stabæk forsøkte å spille ut gjestene, mens Lillestrøm satset på kontringer. Og det var bortelaget som først lykkes med sin plan.

Snytt for straffe?

Lynhurtige Erling Knudtzon ble spilt fri på venstrekanten og stormet oppover siden. Han skar etter hvert innover i banen, forsvarernes taklingsforsøk og slapp ballen videre til Ifeanyi Mathew. Nigerianeren bredsidet sikkert inn kampens første scoring.

Fem minutter før pause var det på motsatt venstrekant det skjedde. Denne gangen var det Stabæk og John Hou Sæter som satte fart, og trønderen fikk slått inn foran mål. Der kom Ola Brynhildsen på et sugende løp og fikk styrt inn reduseringen bak LSK-keeper Matvei Igonen.

Like før lagene gikk inn til pause, burde muligens Stabæk fått muligheten til å ta ledelsen fra straffemerket. Tonny Brochmann ble felt av Simen Rafn inne i 16-meteren og ropte på straffe. Han ble ikke hørt av kveldens dommer.

- Han blir feid over ende. Et av årets klareste straffespark, var Eurosport-kommentator, Kjetil Rekdal, sin dom over situasjonen.

Ohi-scoring

Kun fire minutter etter pause tok Stabæk endelig ledelsen.

Brynhildsen spilte til Franck Boli, som på ett touch spilte Ohi Omoijuanfo gjennom LSK-forsvaret.

Spissen stormet mot mål og alene med keeper var han iskald. Lagets toppscorer trillet ballen mellom beina på Ignonen, og kunne juble sammen med lagkameratene.

Brynhildsens andre

Stabæk fortsatte å jage nye scoringer, og kom til flere store sjanser.

Toni Ordinas' menn fikk kampen inn i sitt spor, og drøye halvtimen før full tid fikk de en ny scoring.

19 år gamle Ola Brynhildsen blir sett på som et stort talent i klubben, og med kveldens andre scoring viste han nok en gang hvorfor det forventes gode ting av han i åra som kommer.

Midtbanespilleren mottok ballen i boksen, var kald og rundet keeperen, og trillet ballen i mål.

Redusering

Med 3-1 trodde de fleste at Stabæk ville ta med seg alle tre poengene, men det ville ikke Lillestrøm være med på.

Kun sju minutter etter Brynhildsens andre dukket Gary Martin opp og satte 3-2-scoringen i kassa. Dermed gikk det mot en intens avslutning på kampen.

Nye sjanser kom, men målene uteble. Dermed er det Stabæk som tar med seg tre svært etterlengtede poeng. De tar et lite byks ut av gjørma i bunnen av tabellen, mens Lillestrøm befinner seg på nedrykksplass.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media