- Ola By blir assistent

OSLO/TRONDHEIM (Dagbladet): Påtroppende RBK-trener, Åge Hareide, har bestemt seg. - Ola By Rise blir min assistenttrener, hvis han sjøl ønsker det, sier Hareide til Dagbladet.

Først neste mandag setter Hareide seg på flyet for å ha de første samtalene med sine nye medarbeidere på Lerkendal. Da Hareide ble ansatt onsdag, oppsto det full forvirring omkring Ola By Rises rolle som assistenttrener i klubben. Den er nå avklart.

Gamle kjente

- Jeg har ikke snakket med Ola ennå, men jeg gleder meg til å jobbe sammen med Ola By og Rune Bratseth. For meg er det viktig å få med meg den kontinuiteten Ola vil representere. Han kjenner miljøet godt, og det er viktig å ha med seg videre, sier Hareide.

Da han overtok i Helsingborg og Brøndby skiftet han heller ikke ut mye av det eksisterende støtteapparatet. Dessuten har Hareide et nært forhold til både By Rise og Bratseth.

- Ola og jeg har reist mye sammen. Vi spilte sammen på landslaget i mange år, og Rune Bratseth kom inn siste året jeg var med for Norge.

Mobbet

I gårsdagens VG ble det påpekt at Ola By Rise i sin aktive tid som keeper stadig ble mobbet og hakket på av daværende Molde-trener Hareide.

- Jeg konkurrerte om en plass på landslaget, og så fikk jeg slengt skit fra en tidligere landslagskompis, sier By Rise.

- Der og da var det ikke hyggelig. Jeg var litt overrasket over at han gjorde det, men har et helt uproblematisk forhold til Åge. Han har en kvikk replikk og er en mann med godt humør.

Åge Hareide synes det er spekulativt å bringe fram gamle mediefeider i dag.

- Ærlig talt så synes jeg dette er totalt uinteressant. Hadde ikke alle vi som var involvert den gangen lagt dette bak oss for lenge siden, så hadde jeg aldri blitt ansatt som trener i Rosenborg, sier Hareide.

By Rise har halvannet år igjen av kontrakten med RBK.

- Hva er forskjellen på Åge Hareide og Nils Arne Eggen?

- Forskjellen på Nils og alt annet er veldig stor, sier Ola By Rise.

Dagbladet lyktes ikke å få en kommentar fra By Rise om assistentjobben seint i går kveld.

FÅR JOBBEN: Ola By Rise har ett og et halvt år igjen av sin kontrakt med Rosenborg, og får fortsette som assistenttrener hvis han sjøl vil når Åge Hareide kommer til Lerkendal. Her fra et møte i Helsingborg i 2000.