FÅR NY SJANSE: Ola Vigen Hattestad har ikke konkurrert i verdenscupen denne sesongen. Til helga får han sjansen i Liberec, og sprinteren har ikke gitt opp håpet om en VM-plass i Val di Fiemme i februar. Foto: AP Photo/Martin Meissner
FÅR NY SJANSE: Ola Vigen Hattestad har ikke konkurrert i verdenscupen denne sesongen. Til helga får han sjansen i Liberec, og sprinteren har ikke gitt opp håpet om en VM-plass i Val di Fiemme i februar. Foto: AP Photo/Martin MeissnerVis mer

Ola drømmer om en VM-sensasjon i Val di Fiemme

Har ikke gått verdenscuprenn på snart ett år.

(Dagbladet): Ola Vigen Hattestad (30) vant VM-gull i sprint i Liberec i 2009. I samme mesterskap vant han lagsprinten med Johan Kjølstad.

Hattestad var sprintkongen som vant nesten alt han stilte opp  i - men denne sesongen har han slitt voldsomt.

30-åringen har knapt gått et eneste renn siden mars i fjor, og gikk sesongens første turrenn ved Sjusjøen 30. desember.

SISTE SEIER:Ola Vigen Hattestad tok sin foreløpig siste verdenscupseier i Düsseldorf 3. desember 2011. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
SISTE SEIER:Ola Vigen Hattestad tok sin foreløpig siste verdenscupseier i Düsseldorf 3. desember 2011. Foto: AFP PHOTO / JOHANNES EISELE Vis mer

- Jeg skal tilbake i toppen. Jeg tror fortsatt at jeg har mine beste år foran meg, sier Hattestad til Dagbladet.

- Bedre enn på lenge
Da laget til verdenscupen i Liberec førstkommende helg ble offentliggjort denne uka, var Hattestad blant de åtte utvalgte.

- Ola gikk renn i romjula og det fungerte rimelig greit. Det var et turrenn riktignok, men han føler seg i alle fall bedre enn på lenge. Det blir noe annet med ordentlig konkurranse, men vi har fortsatt tro på at han kan komme tilbake i god, gammel form, sier sprinttrener Ulf Morten Aune til Dagbladet.

Mot nesten alle odds, er Hattestad nå aktuell til en plass i troppen som reiser til VM i Val di Fiemme 20. februar.

GULL I 2009: Ola Vigen Hattestad og Johan Kjølstad vant gull på lagsprinten i Liberec i 2009. Foto: REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC)
GULL I 2009: Ola Vigen Hattestad og Johan Kjølstad vant gull på lagsprinten i Liberec i 2009. Foto: REUTERS/David W Cerny (CZECH REPUBLIC) Vis mer

- Han responderer bra på trening og holder et høyere nivå. Vi håper selvsagt at formen fortsetter å stige, og at han kan være aktuell til VM. VM har hele tida vært et mål, men vi får se hvordan utviklingen er de neste ukene, sier Aune.

- Kan kjempe om medalje
- Er det realistisk å kjempe om VM-plass og en eventuell medalje etter et så langt fravær?

- Det er fortsatt god tid til VM starter, og vi vet at det kan skje mye i løpet av kort tid. Dersom Ola får trent godt, kan vi ikke utelukke at han får en plass i troppen. Hvis han er med til VM, så vil han også være en medaljekandidat. Vi har stor tillit til Ola, sier Aune.

Hattestad ble syk i månedsskiftet august-september, og slet ifølge Aune med et forkjølelsesvirus. Sprinteren har ikke kommet tilbake i ordentlig form siden.

GULLGUTT: Ola Vigen Hattestad etter VM-gullet på sprint i 2009. Foto: REUTERS/David W Cerny
GULLGUTT: Ola Vigen Hattestad etter VM-gullet på sprint i 2009. Foto: REUTERS/David W Cerny Vis mer

- Det er klart det har vært noen vanskelige måneder, og det er tøft å sitte hjemme og se skirenn på tv. Jeg trente som normalt en god stund etter at jeg ble syk, og det var først i november jeg innså at jeg måtte roe ned litt, sier Hattestad.

- For meg personlig er det først og fremst kjedelig å ikke ha muligheten til å konkurrere. Langrenn er viktig for meg, og jeg har lyst til å bli bedre enn noen gang, sier Hattestad.

Drømmer om VM-gull
- Er du overrasket over uttaket til Liberec?

- Jeg har god kommunikasjon med trenerne mine. Det har hele tiden vært målet å bli frisk nok til å gå. Et mål på veien er NM, og det er først der jeg vil være i toppform. VM har hele tiden vært det store målet, og VM-gull er det jeg drømmer om. Det vil jo selvsagt være litt overraskende hvis jeg skulle klare det, men det er drømmen, sier Hattestad.

TROR PÅ OLA: Sprinttrener Ulf Morten Aune håper Hattestad finner gullformen før NM og VM.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
TROR PÅ OLA: Sprinttrener Ulf Morten Aune håper Hattestad finner gullformen før NM og VM. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer

25. januar arrangeres ski-NM ved Gåsbu, Vang og Rena.

- Tida går veldig fort. Både mot NM og VM. Jeg må bruke all den tida jeg har på å utvikle meg, og jeg må få resultater. Jeg føler jeg er inne i en god periode, sier Hattestad.

30-åringen fra Østfold har bare gode minner fra tsjekkiske Liberec. Der han herjet i VM for snart fire år siden.

- Jeg har fire starter og fire seire, så jeg kan ikke klage på minnene derfra. Så vidt jeg vet er det samme løypa også. Å ta min femte seier blir vanskelig, og det blir for offensivt å tenke at jeg skal vinne allerede nå. Å komme til semifinale er målet, sier Hattestad.

Sprinteren tok sin siste seier i desember 2011 i Düsseldorf.