Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ola Haldorsen overtar Glimt

Den gamle klubbkjempen Ola Haldorsen (39) presenteres i dag som ny hovedtrener i Bodø/Glimt.

I går begynte ryktene å gå om at Øystein Gåres etterfølger endelig er funnet.

-  He-he. Dette vil jeg for så vidt verken bekrefte eller avkrefte. Snakk med styreleder Bjørn Tore Hansen, sier Ola Haldorsen.

-  Ingenting er undertegnet, sier en svært ordknapp Hansen.

Først tirsdag ettermiddag bekreftet <a href=\'http://www.glimt.no\'>Glimt utnevnelsen på sine egne nettsider</a>.

Men årets assistenttrener Jan Erik Bjerk bekreftet allerede i går at han fortsetter neste sesong - sammen med Haldorsen.

-  Løsningen er helt grei den. Jeg og Ola har snakket sammen hele uka, og vi har jo kjent hverandre siden vi spilte på guttelandslaget sammen da vi var 16 år. Jeg har stor tro på at vi skal klare å løfte Glimt igjen, sier Bjerk til Dagbladet.

-  Stødig og flink

Haldorsen er finnmarking fra Bugøynes i Sør-Varanger. Høyrebacken spilte for Moss før han i 1991 kom til Glimt. Han spilte 463 kamper i den gule trøya før han ga seg etter 1-2 tapet for Brann i Bergen 25. oktober 1998. Han tok to sesonger som assistenttrener før han flyttet hjem til Sør-Varanger. Som spillende trener reddet han 4. divisjonslaget IL Bølgen fra å bli nedlagt. Det ble opprykk før han i høst flyttet tilbake til Bodø og ny jobb i ISS. Nå blir det ryddejobb i Bodø/Glimt isteden.

-  Ola er en stødig og veldig flink kar som kjenner klubben veldig godt. Jeg tror han blir en god trener, sier Runar Berg som understreker at han ikke hadde hørt om valget før han snakket med Dagbladet i går.

Mange sa nei

Ola Haldorsen ble løsningen etter en lang prosess der Bodø/Glimt har jobbet med flere kandidater. Dag-Eilev Fagermo ble nektet å gå fra trenerjobben i Notodden, Løv-Ham-trener Magnus Johansson trakk seg fra samtalene. Det samme gjorde Jarle Råum (Mo IL) etter liten tillit i spillergruppa. Bård Flovik (spillerutvikler NFF) valgte sjøl å holde seg utenfor samtaler. Det siste alternativet - Jan Erik Bjerk som hovedtrener sammen med Fredrik Kjølner - hadde heller ikke tilstrekkelig oppslutning i spillergruppa.

Det er for øvrig ikke avklart om Kjølner får en trenerfunksjon i klubben.

-  Det er jeg foreløpig litt usikker på, sier Kjølner til Dagbladet.

NY GLIMTTRENER: Ola Haldorsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media