PRESENTERT: Her er Ola Kamara sammen med Austria Wiens sportsdirektør Thomas Parits. Foto: Austria Wien
PRESENTERT: Her er Ola Kamara sammen med Austria Wiens sportsdirektør Thomas Parits. Foto: Austria WienVis mer

Ola Kamara er klar for Austria Wien

- Deilig, sier han til Dagbladet.

(Dagbladet): Tidligere Strømsgodset-spiss Ola Kamara er klar for Austria Wien i Østerrike.

- Det er en klubb med tradisjoner og det er deilig å være klar. Det skal sies at jeg skal gjennom den medisinske testen i morgen, så helt hundre prosent sikkert er det jo ikke, sier Kamara selv til Dagbladet.

Klubben selv bekrefter overgangen på sine nettsider.

Austria Wien ligger på fjerdeplass i østerriksk Bundesliga, 16 poeng bak suverene Red Bull Salzburg. Laget spilte i Champions League denne sesongen der de røk ut i gruppespillet.

Ikke langt å flytte Ett hundre prosent klar er ikke overgangen enda. I morgen skal mannen med seks landskamper for Norge gjennom en medisinsk test i den østerrikske hovedstaden.

- Du er i god nok form til å komme gjennom den medisinske testen?

- Ja, jeg håper da det, he-he. Det spørs litt hvordan de bøyer og tøyer meg, men dette skal nok gå fint, sier Kamara.

Nå gleder han seg over å endelig få ro rundt klubbvalget.

- Det med Ried... Jeg har jo nesten ikke spilt. Nå gleder meg meg bare over å få en ny klubb som jeg har tro på. Jeg merket at alt dette med overgangsvinduer begynner å bli litt slitsomt. Det er godt å endelig få litt ro nå. Og det blir jo ikke så veldig langt å flytte.

Fra Ried til Wien er det snaut 20 minutter å kjøre, bare en liten svipptur over Donau.

Fornøyd trener Kamara har vært eid av Austrias ligarival SV Ried, men var utlånt til sin tidligere klubb Strømsgodset siste halvdel av fjorårssesongen. Der var han en sterk bidragsyter til at drammenserne ble seriemestre - tolv mål på fjorten kamper ble det for 24-åringen.

- Ola Kamara er en spiss av internasjonalt kaliber. Vi har overbevist om at han har kvaliteter som kan forsterke laget, sier sportsdirektør Thomas Parits ti klubbens nettsider.

Austria Wiens trener stemmer i.

- Han er er rask og god i én-mot-én-situasjoner. Hans kvaliteter har kommet tydelig til syne i løpet av det siste halvåret, sier Nenad Bjelica.

Kamara gikk gratis fra Strømsgodset til nevnte SV Ried for ganske nøyaktig et år siden. Der har han imidlertid slitt med spilletid, faktisk har han ikke vært på banen ett eneste minutt for klubben. Han ble raskt utlånt til tyske 1860 München, hvor han fikk ti kamper på banen for førstelaget.

Overgangssummen mellom Ried og Austria Wien er ikke kjent.

Tidligere HamKam-spiller Roman Kienast blir forøvrig lagkamerat med Kamara.