Ola Kamara på vei bort fra LA Galaxy

Mye tyder på at Ola Kamara (29) er ferdig i amerikanske Los Angeles Galaxy.

FERDIG? Det har blitt mange mål i USA for Ola Kamara, men nå kan det være stopp. Foto: Reuters.
FERDIG? Det har blitt mange mål i USA for Ola Kamara, men nå kan det være stopp. Foto: Reuters. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og det bare ett drøyt år etter at han forlot Columbus Crew til fordel for solrike California, Los Angeles og LA Galaxy.

Nå er det mye som tyder på at nordmannen forlater Hollywood og setter kursen mot Kina. For andre gang på like lang tid som han har vært i LA Galaxy har kinesiske klubber vært interessert i å hente den norske landslagsspissen.

Det melder de vanligvis velinformerte journalistene Kristian Dyer og Kevin Baxter, som skriver for henholdsvis The Athletic og LA Times.

Baxter melder at de to partene nærmer seg en avtale, og ifølge den amerikanske journalisten skal Kamara være interessert i en lønnsøkning.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet i å komme i kontakt med Kamara eller hans agent Oskar Olsen.

Deadline Day nærmer seg

Sist gang kinesisk fotball viste interesse, var det Henan Jianye som ønsket å gjøre Kamara til én av tidenes dyreste norske fotballspillere.

Hvilken klubb det er snakk om denne gangen, kjenner ikke Dagbladet til.

Kamara ankom Galaxy som klubbens store signering etter å ha herjet for Columbus Crew i to sesonger, men befant seg fort i skyggen av superstjernen Zlatan Ibrahimovic som bare noen måneder senere sluttet seg til klubben.

Det førte til at Kamara måtte spille mye ut av posisjon, men til tross for det - og til tross for en skuffende sesong for LA Galaxy som ikke klarte å komme seg til playoffs - leverte Kamara varene, med 14 scoringer og fire målgivende pasninger på 31 kamper.

Førstkommende helg sparkes den nye MLS-sesongen i gang, og Galaxy - med ny trener i argentinske Guillermo Barros Schelotto - blir etter alt å dømme Kamara. Overgangsvinduet i Kina stenger 28. februar.

Usikker landslagsfremtid?

Dersom avtalen er i boks innen den tid, vil Kamara være den andre norske landslagsspilleren som går til en kinesisk klubb i 2019. Tidligere i år forlot Ole Kristian Selnæs franske St. Etienne til fordel for Shenzen FC.

Hva å spille i Kina betyr for landslagskarrieren til Selnæs, og hva det eventuelt vil bety på samme område for Kamara, gjenstår å se. Norges Fotballforbund (NFF) har uansett varslet at de skal speide mer på den kinesiske ligaen for å finne mer ut om nivået.

Kamara, som har scoret seks mål for det norske landslaget, scoret fem av de i fjor, med hat trick mot Australia og to mål da Norge sikret gruppeseier i Nations League mot Kypros.

Assistenttrener for det norske landslaget, Per Joar Hansen, sier til Dagbladet at dersom Kamara skulle dra til kinesisk fotball, vil han ikke automatisk diskvalifiseres til landslagsspill av den grunn.

- Det er opp til spilleren hvor han vil spille, sier «Perry», som fremdeles ikke har satt noe tidspunkt for når han skal ta turen ned til Asia for å se på nivået.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer