SUPERKVELD: Ola Kamara slet lenge med uttellingen, men noterte seg til slutt for to mål i Moldes 5-0-seier mot FC Pyunik i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
SUPERKVELD: Ola Kamara slet lenge med uttellingen, men noterte seg til slutt for to mål i Moldes 5-0-seier mot FC Pyunik i går. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB ScanpixVis mer

Ola Kamaras Champions League-drøm: - Hadde vært digg å slå ut Ronny Deila

Drømmer om Celtic.

MOLDE (Dagbladet): Etter 5-0 over armenske FC Pyunik i Champions League-kvaliken i går, har Molde allerede rettet øynene mot neste runde. Der er drømmen skotsk.

Tor Ole Skulleruds Molde var store favoritter på papiret mot vesle FC Pyunik fra Armenia i går.

Det viste det seg etterhvert å være en svært god grunn til. For å si det pent: Pyunik skal være godt fornøyd med å være ranket som nummer 337 i europeisk klubbfotball.

Molde hadde en svak første halvtime, men da Mohamed Elyounoussi brassesparket de blå i ledelsen, så romsdalingene seg aldri tilbake.

Solid seier Etter pause malte Molde i vei, og tre seine scoringer sørget for en solid 5-0-seier til slutt. Trener Tor Ole Skullerud innrømmer, overfor Dagbladet, at han fryktet at det «bare» skulle ende 2-0.

- Vi slet litt med uttellingen og sølte bort ballen noen ganger. Det lille de skapte kom på 2-0. Hvis de hadde redusert, hadde kampen blitt en helt annen, så det som skjer på slutten er viktig, sier han.

Selv «Toro» tør nesten innrømme at returkampen i den armenske hovedstaden Jerevan førstkommende tirsdag er en ren formalitet. Nå er spørsmålet hvem Molde møter i den tredje kvalikrunden.

Basert på at de andre favorittene tar seg videre fra 2. kvalikrunde, vil Molde sannsynligvis møte et av følgende lag i tredje runde: Basel, Red Bull Salzburg, Viktoria Plzen, Steaua Bucuresti, Celtic, Apoel, Bate Borisov, Ludogorets Razgrad, Dinamo Zagreb eller Maribor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2011: Ola Kamara (t.h.) og Ronny Deila feirer Strømsgodsets seier mot Sarpsborg 08. Nå kan de møtes i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
2011: Ola Kamara (t.h.) og Ronny Deila feirer Strømsgodsets seier mot Sarpsborg 08. Nå kan de møtes i Champions League-kvalifiseringen. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix Vis mer

Brorparten av disse klubbene blir kanskje i tøffeste laget for en norsk seriemester. Norske lag har nemlig blitt slått ut i kvaliken sju år på rad.

Vil ha Celtic Ola Kamara, som scoret to på tampen i går, og Vegard Forren er ikke i tvil når Dagbladet spør hvilken klubb de ønsker seg:

- Alle de lagene der er gode. Både Maribor og Ludogorets gikk gjennom i fjor. Red Bull Salzburg har jeg møtt, og vet er gode. Vi blir «underdog» uansett hvilket lag vi møter av de der. Når det er sagt, så hadde det vært digg å slå ut Ronny. Jeg kjenner ham jo godt fra tida i Godset, sier Kamara, som spilte over 100 kamper for Deila i Strømsgodset-trøya.

- Alle lagene på lista er lag man har lyst til å spille mot, legger spissen til.

Vegard Forren har aldri spilt for Ronny Deila, men plukker i likhet med Kamara ut nettopp Celtic som ønskemotstander fra Dagbladets liste.

- Er vi på vårt beste kan vi slå alle de lagene der. Det hadde vært morsomt med Celtic. De er ikke i gang med sesongen ennå, og det er et bra tidspunkt å møte dem på. Det er et godt lag, men det er artig med en motstander vi kan henge med på. Og så har vi et par nordmenn der det hadde vært morsomt å slå, sier Forren.

- Å vinne på Celtic Park foran 50 000 hadde vært en sinnssyk opplevelse.

Islandsk motstand Hvis drømmemøtet med Ronny Deila, Stefan Johansen og resten av de skotske mestrene skal bli en realitet, må Celtic slå ut islandske Stjarnan i andre runde.

- Vi er selvfølgelig favoritter til å vinne denne kampen, sier Deila til Celtics hjemmeside.

I fjor røk Celtic først ut av Champions League-kvaliken etter å ha blitt ydmyket av Legia Warszawa, men fikk en ny sjanse på grunn av administrativt rot hos polakkene. Den benyttet skottene imidlertid dårlig, og det ble tap mot Maribor i playoffen.

- Da jeg kom inn i fjor visste jeg nesten ingenting om laget mitt. Jeg visste ikke så mye om motstanderne heller, og det handlet om et ny stil og et nytt nivå, sier Deila.

- Nå har vi spilt kamper i Europa, og de erfaringene gjør meg bedre forberedt denne gangen, og jeg ser fram til en stor og god utfordring. Hvis jeg ikke er bedre forberedt nå enn jeg var i fjor, får jeg finne meg noe annet å gjøre, sier Celtic-bossen.

• Celtic møter Stjarnan i kveld og onsdag neste uke.