Ola Rønsen måtte ta den tunge telefonen til familien

Nå får landslagssvømmerne tilbud om krisehjelp.

ALVORSTYNGET: Preget av tapet av Alexander Dale Oen  og etter et tungt døgn uten mye søvn møtte landslagstrener Petter Løvberg (tv) og landslagslege Ola Rønsen pressen i Flagstaff Arizona i dag. Det var Rønsen som ga familien beskjed om hva som hadde skjedd. 


Foto: Pontus Höök / NTB scanpix
ALVORSTYNGET: Preget av tapet av Alexander Dale Oen og etter et tungt døgn uten mye søvn møtte landslagstrener Petter Løvberg (tv) og landslagslege Ola Rønsen pressen i Flagstaff Arizona i dag. Det var Rønsen som ga familien beskjed om hva som hadde skjedd. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Utøverne på svømmelandslaget er fremdeles i sjokk etter Alexander Dale Oens plutselige bortgang. De får nå tilbud om krisehjelp.

Stemningen på hotellet der utøverne bodde i Flagstaff, Arizona, var svært preget også onsdag.

Landslaget trenger fortsatt tid til å bearbeide og forstå det plutselige tapet av kameraten og kollegaen Alexander Dale Oen, som ble funnet død på hotellrommet sitt natt til tirsdag.

Natt til onsdag samlet landslaget alle til en minneseremoni der de bearbeidet sorgen, sammen med en prest fra Sjømannskirken i USA.

Sammen - Vi hadde en verdig minnestund, og det var veldig godt å være sammen. Det var noe vi alle trengte, sa en sterkt preget landslagssjef Petter Løvberg.

Sammen med Olympiatoppen-lege Ola Rønsen har han bistått utøverne så godt som mulig, samtidig som de to har forsøkt å bearbeide sin egen sorg og sjokk, noe de begge bar preg av da de møtte pressen onsdag ettermiddag.

- Det har vært veldig tungt. Men svømmerne har vist omsorg for hverandre og tatt vare på alle. Samtidig har vi i ledelsen fokusert på at det er lov å ta seg en treningsøkt eller å være alene litt for å få fokus vekk fra sorgen. Det tror jeg er godt innimellom, tilføyde Rønsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer