Ola sparkes om 47 dager

- Det er ikke noe hyggelig å få beskjed om at du ikke får fullføre andre del av toårskontrakten din, sier Ola By Rise.

LERKENDAL/OSLO (Dagbladet.no): Etter hektisk møtevirksomhet i Brakka på Lerkendal i hele dag, innkalte RBK til pressekonferanse klokka 16. Både Erik Hoftun, Harald M. Brattbakk, Rune Bratseth og Ola By Rise tok plass på podiet.

- Vi er kjempeglade for at så mange kommer på lanseringen av den nye plata vår, spøkte Bratseth

- Det har vært en del støy rundt RBK de siste dagene. Det skjønner vi. De lange samtalene har endt opp i noen løsninger vi er veldig glad for.

- Ola og hans trenerkollega fortsetter ut 2004. Ola trer tilbake fra hovedtrenerjobben fra 2005. Vi vet ikke hvem som overtar, vi har ikke planlagt denne dagen. Men vi håper at neste ansettelse blir langvarig. Det gjør vi jo alltid, sier Bratseth.

Bratseth forteller at beslutningen handler om at deler i klubben ikke har hatt tillit til at ting skal utvikle seg i riktig retning.

Fin prat

Så var det Ola By Rises tur til å forklare seg for pressen.

- Her og nå kan vi ikke si veldig mye om løsningene. Jeg hadde ikke tenkt tanken på ikke å fullføre kontrakten. Jeg har vært i en lang prat med spillerne. Det har vært en fin prat, og vi har ikke sloss eller vært uvenner.

Ola sparkes om 47 dager

- Vi har vært direkte og klare begge veier i hele dag, og det tror jeg kan være sunt. Kanskje vi burde ha vært det før også. Vi har aldri satt oss ned i ledelsen i Rosenborg og bestemt oss for at det her må være slutt. Ting har utviklet seg, og dermed sitter vi her i dag. Det er ikke gunstig for en klubb som Rosenborg at dette skjer, sier Bratseth.

- Hvis vi hadde fått nappa tak i ting tidligere er det ikke sikkert at det hadde blitt som det ble, sier By Rise.

Vil vinne

Ola By Rise sier han er svært gira på at Rosenborg skal bli seriemestere i 2004.

- Spillergruppa har gitt tilbakemeldinger på at de er topptent, og jeg tror vi kommer til å få en drive ut av dette. Jeg ville fullføre kontrakten, men nå er innstillingen min at vi skal vinne seriegull. Da må vi holde hverandre i øra, sier By Rise.

Rosenborgs kaptein, Erik Hoftun forklarte seg også om situasjonen.

- Veldig mange av dere som er her i dag mener at denne sesongen har vært en fiasko. Vi spillere tar selvkritikk for at vi har spilt godt under pari, spesielt den siste måneden.

- Vi legger ikke skylda på Ola.

- Ola har ikke fått fram budskapet sitt tydelig nok, føler vi da. Flertallet blant spillerne bikker mot den avgjørelsen som ble tatt, sier Hoftun.

- Det går det an å være enig eller uenig i. Men følelsen kan ingen ta fra dere, svarer By Rise.

- Det er ting vi har pratet om en stund da, sier Hoftun.

Lite støtte

Spillerne mener at det har vært flere mangler på treningsfeltet.

- Dette er ikke personlig, understreker Brattbakk.

Ola By Rise får spørsmål om han er fornøyd med støtten som hovedtrener.

- Nei det er jeg vel egentlig ikke. Men jeg har nok vært min sterkeste kritiker og jeg skal være den første som innrømmer at vi har spilt dårligere enn det vi har gjort de siste åra.

- Samtidig blir det vanskelig for Rosenborg å være den dominerende klubben i Norge. Jeg føler ikke at jeg har gjort en spesielt dårlig jobb, og tror nok at vi alle sammen i ettertid ville gjort ting annerledes.

- Når vi følte at vi måtte ha en avklaring på dette i dag kan det kanskje oppleves som litt rart at vi sitter her og er ganske fornøyd. Men vi er helt sikre på at vi har styrka slagkraften inn mot de to viktige kampene.

Fikk signaler

Ola By Rise skal være RBK-trener i 47 dager til. Så er det kroken på døra.

- Utgangspunktet er at jeg og trenerteamet skal være trenere ut 2004. Til 7. desember for å være nøyaktig. Da har jeg krav på ferie med lønn, sier Ola By med et smil.

Han ønsket en avklaring på situasjonen.

- Det var en følelse av snikende kreftsykdom som smuldret laget opp fra innsiden. Det er ikke noe hyggelig å få beskjed om at du ikke får fullføre andre del av toårskontrakten din.

By Rise sier at forholdet til resten av RBK-gjengen fortsatt er svært god.

- Vi er minst like gode venner, og jeg må si at jeg er veldig glad i de guttene som sitter her, selv om de har gitt meg en kald fot i ræva, sier By Rise, mens salen bryter ut i latter.

- Jeg har jo fått signaler underveis at noen har ønsket ting annerledes. Men nøyaktig kraften og bredden i det er vanskelig å si. Jeg har en smørbrødliste på ting som jeg nok kan bli bedre på, sier By Rise.

SPARKET: Rosenborg-trener Ola By Rise og hans trenerteam skal lede laget ut sesongen, men By Rise fratrer som hovedtrener neste sesong. Det kom fram på en pressekonferanse på Rosenborg-brakka i Trondheim i ettermiddag. På bildet fra høyre Ola Bye Rise, direktør Rune Bratseth, og spillerne Erik Hoftun og Harald Martin Brattbakk.
HISTORISK: Det hører til sjeldenhetene at en trener forlater Lerkendal ufrivillig. Her går Ola By Rise forbi gamle lagbilder - hvor han selv er med på mange av dem.