Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ola til topps med Newcastle

Newcastle-fan Ola Ulmo (16) fra Otta ble første månedsvinner i Dagbladets Manager 2001-konkurranse. Premien - et halvtårs abonnement på Canal+ skal han bruke hos naboen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke kabel selv, så derfor «gir» jeg bort premien til naboen som har parabol, sier Ulmo til Dagbladet.no.

Det betyr mange besøk hos naboen i tida fremover.

- Jeg pleier ofte å dra til Magne (naboen) for å se Rosenborg i Champions League, men med Canal + blir det nok enda flere besøk, tror 16-åringen.

Alle fra samme lag

Ulmo har en fast strategi han følger hver gang han setter opp lag i Manager 2001.

- Jeg ser gjennom Teamtalk, lagenes hjemmesider og Dagbladets «siste om lagene»-spalte. Det gir meg den informasjonen jeg trenger, sier han.

- Jeg prøver også å velge spillere utelukkende fra ett lag. Da gjelder det å velge et lag som vinner, og det greide jeg både i første og tredje runde, sier 16-åringen som forklaring på at hans eget lag «Toon Army» var best blant 15.000 andre managere i august.

Nettopp det å velge spillere fra et fåtall klubber er en velkjent strategi blant Manager2001-spillere, men Ulmo tar taktikken et steg videre.

- Det må være et middelmådig lag som spiller mot et dårlig lag på hjemmebane. Er laget for bra har du ikke råd, sier den dyktige manageren.

Newcastle favorittlaget

Ulmo, som til daglig går i førsteklasse på videregående skole, har Newcastle som sitt store favorittlag. Ved to anledninger har han sett «Toon Army» «live».

- Jeg var i England i fjor og så dem spille mot Liverpool og Leicester. Det var stort, sier en fornøyd Ulmo.

Han tror Bobby Robson er hovedårsaken til at Newcastle i midtuka klatret til topps i Premier League for første gang på fire år.

- De begynte å spille bra mot slutten av fjorårssesongen, og har fortsatt den trenden i år. Jeg tror Robson er den store forskjellen. Ellers er det ikke de store endringene, sier Ola Ulmo.