Ola vart itj skræmt!

Juventus- Lazio 0- 1. Juventus sliter voldsomt to dager før den avgjørende Mesterligakampen mot Rosenborg. I går ramlet laget ned til 6. plass i Serie A, etter en ny forsvarsblemme, tafatte angrepsforsøk - og etter hvert tydelig frustrerte spillere. - Jeg ble ikke noe bleikere av dette, sier Rosenborgs assistenttrener Ola By Rise.

...for nå er Juventus og Zidane på hæla

Han hadde tatt kjøreturen fra Nice i Frankrike til Torino i Italia for å sjekke Juventus for siste gang før onsdagens Mesteligakamp.

Resten av Rosenborg hadde hviledag, med frihet til å gjøre hva de ville. Bare assistenttreneren måtte jobbe. Men turen til Torino var verd mer enn et døgns overtid. For som By Rise sier med overbevisende trykk:

- Her har vi muligheten.
Han noterte seg ordet «frustrasjon» flere ganger i løpet av kampen - og begrunner det slik:

- Juventus sliter i begge ender. Offensivt når de sjelden helt fram, og det stopper ofte opp. Defensivt viste de nok en gang at de ikke er så usårbare som de har vært. Det ble gjort flere feil, blant annet i forkant av Lazios scoring. Etter hvert ble også ballpresset løsere, og det åpnet seg rom for kontringer.

By Rises rapporter vil neppe påvirke verken laguttak eller taktikk for Rosenborg. Men de gjør både spillere og trenere enda litt sikrere på at det slett ikke er nødvendig med et mirakel for å komme til kvartfinalen i Mesterligaen.

Men det kreves et Rosenborg-lag som spiller sin beste Mesterligakamp for sesongen.

Det betyr en blanding av den defensive tryggheten laget viste i åpningskampen borte mot Athletic Bilbao, og den offensive sprudlinga hjemme mot nettopp Juventus. Det første blir viktigst: Den defensive tryggheten. Resten kan komme etter pause.

Sovende kjempe

Men som folk flest i Rosenborg, er By Rise en ganske jordnær fyr. Og naturligvis henger han på en kraftig advarsel:

- Juventus er en sovende kjempe. Ingen vet når den våkner.
Trond Sollied mottok rapportene fra By Rise i går kveld, og kan forsterke optimismen med meldingene om et tilnærmet skadefritt og gnistrende tent Rosenborg-lag.

- Både André Bergdølmo og Morten Pedersen er tilbake igjen i trening. Og intensiteten på øktene her nede har vært meget høy.

Basma tilbake

Sollied vektlegger også den defensive biten to dager før Gruppe B avgjøres:

- Vi må ikke blottlegge oss og gjøre dumme pasningsfeil som vi gjorde borte mot Galatasaray.

- Hvis vi klarer å være veldig dyktige, samtidig som Juventus er litt usikre, så kan dette bli veldig artig, sier Sollied.
Han funderer fortsatt litt på et par plasser på laget:

  • Sentral midtbane i Bent Skammelsruds karantenefravær: Bent Inge Johnsen eller Andreas Mayer?
  • Og sidebackene etter at Christer Basma er tilbake igjen etter karantene. Alt tyder på at Basma får igjen jobben på høyresida, mens André Bergdølmo flyttes tilbake til den mer vante venstrebackplassen.

- Både Runar (Berg) og Roar (Strand) kan også gå inn og gjøre den jobben, men det beste er nok å beholde indreløperne, sier Sollied.