Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ola Vigen Hattestad

Ola Vigen Hattestad legger opp

Har slitt med sykdom de siste sesongene.

LEGGER OPP: Ola Vigen Hattestad, her sammen med samboer Katja Visnar og sønnen Ludvig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
LEGGER OPP: Ola Vigen Hattestad, her sammen med samboer Katja Visnar og sønnen Ludvig. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ola Vigen Hattestad (36) har bestemt seg for å legge langrennsskiene på hylla. Det melder NRK.

- Det har vært en veldig vanskelig beslutning å ta, men nå har jeg altså bestemt meg for å legge skiene på hylla. Det har ikke vært lett, men nå er det sånn, sier Hattestad til statskanalen.

For Hattestads del, har det vært to vanskelige sesonger på rad, som har blitt ødelagt av sykdom. Så fort han har vært på vei tilbake, har han blitt rammet av forkjølelse på nytt.

- Det har vært to veldig, veldig krevende sesonger med veldig, veldig mye sykdom. Kroppen har fungert i noen uker, og så har jeg fått noen uker med mye forkjølelsessymptomer og aldri klart å komme i en god stim, sier han.

Hattestad forklarer at han ikke har funnet ut hva som er årsaken til hvorfor han har vært så uheldig de siste par årene.

36-åringen legger uansett en begivenhetsrik karriere bak seg. Høydepunktet kom med OL-gullet i sprint fra Sotsji i 2014. Han har også tatt VM-gull i sprint og lagsprint - pluss 13 verdenscupseiere.

I februar innrømmet Hattestad overfor Dagbladet at han var redd det nærmet seg slutten.

- Det er noe som er galt. Jeg blir altfor lett sjuk. Jeg forstår ikke hva årsaken er. Det har ødelagt to sesonger på rad for meg. Det kan være kroppen har sagt stopp, sier Ola Vigen Hattestad.

For et drøyt år siden ble han døpt til tidenes beste langrennssprinter av langrennskongen Petter Northug.

- Ola Vigen Hattestad er nr. 1, Nikita Kriukov er nest best, mens Björn Lind er nr. 3, sa Northug.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!